Ціна послуг Starlink для українців зросте на $15. Обладнання теж подорожчало /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ціна послуг Starlink для українців зросте на $15. Обладнання теж подорожчало

Getty Images

Через три місяці після зниження ціни на інтернет від Starlink для українців зі $100 до $60 на місяць, вона знову зросла - до $75, повідомив волонтер Павло Бондаренко. Також подорожчало обладнання.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Щомісячна вартість послуги Starlink зросте з $60 до $75, йдеться у листі від Starlink.
  • «Нова ціна діятиме для вашої підписки починаючи з 29.12.2022. Якщо ви не бажаєте продовжувати послугу, можете скасувати її в будь-який момент», – зазначили в компанії.
  • Термінали Starlink теж подорожчали, свідчать дані на сайті компанії. Якщо раніше вони коштували $500, то тепер – $700. З 24 серпня для України діяла спеціальна ціна за обладнання – $385.
Ціна послуг Starlink для українців зросте на $15. Обладнання теж подорожчало /Фото 1

Скріншот з сайту starlink.com

Контекст

У вересні SpaceX Ілона Маска надіслала листа до Пентагону, що більше не може фінансувати Starlink для України. Компанія оцінила потребу в фінансуванні в $120 млн до кінця 2022-го і $400 млн – у наступному році.

Ілон Маск підтвердив, що SpaceX хоче відмовитися від фінансування Starlink в Україні. Він додав, що виконує «рекомендації експосла України в Німеччині Мельника – «йти до біса».

Наступного дня Маск у Twitter написав, що компанія все-таки продовжить фінансування Starlink в Україні. «Чорт з ним… попри те, що Starlink досі втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжуватимемо фінансувати уряд України безплатно», – написав засновник SpaceX.

За словами Маска, SpaceX втрачає по $20 млн на місяць на обслуговуванні Starlink в Україні, проте не буде відмовлятися від надання послуг.

Левову частку терміналів Starlink в Україну завозять централізовано. Їх отримує насамперед Мінцифри. Щодо кількості цих терміналів є публічна статистика від Міністерства, SpaceX та самого Маска. 

Останні дані 17 жовтня надав Маск у Twitter: 25 300 терміналів «відправили в Україну». З них – більш ніж 20 000 отримали в Мінцифри, повідомили Forbes у відомстві. 

За словами Федорова, Starlink використовують для енергетичного сектору, медицини, телекому, для роботи держорганів, пожежних частин, рятувальників та в інших ситуаціях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні