Категорія
Новини
Дата

США заявили про підготовку нових пакетів допомоги для України

США розробляють нові пакети допомоги для України і очікують відновити колишні темпи надання підтримки, повідомив на брифінгу представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми працюємо над новими пакетами допомоги. Ви можете очікувати, що ми повернемось до тих же темпів роботи, які були до перерви у фінансуванні», – сказав він.
  • Міллер додав, що варто очікувати появи додаткового фінансування, але уточнювати деталі він відмовився. 

Контекст

20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го підписав президент Джо Байден.

Уряд США вже виділив Україні перший пакет військової допомоги. До нього увійшли ракети для ППО, HIMARS, боєприпаси та обладнання для аеродромів. Сумарна вартість пакету – $1 млрд. Озброєння поставлятимуть зі складів Пентагону. У відомстві оприлюднили деяку номенклатуру зброї, але традиційно не вказують кількість.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні