Категорія
Новини
Дата

США виділяють новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн (оновлено)

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі $400 млн, йдеться у повідомленні Білого дому. Раніше видання Politico із посиланням на двох американських чиновників писало, що у пакет входять ракети до системи Patriot.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням Білого дому, президент США Джо Байден розпорядився направити Україні допомогу на суму до $400 млн.
  • За даними видання Politico, новий пакет включатиме передачу зброї, що вже є на складах США. Йдеться про нові ракети до систем Patriot, зенітні ракети Stinger, бойові машини Bradley, MRAP, протитанкові системи Javelin та інші боєприпаси.

Контекст

20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го підписав президент Джо Байден.

Уряд США вже виділив Україні перший пакет військової допомоги. До нього увійшли ракети для ППО, HIMARS, боєприпаси та обладнання для аеродромів. Сумарна вартість пакету – $1 млрд. Озброєння поставлятимуть зі складів Пентагону. У відомстві оприлюднили деяку номенклатуру зброї, але традиційно не вказують кількість.

26 квітня під час засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») президент України Володимир Зеленський озвучив потреби для поля бою. Йшлося про зброю великої дальності, артилерію та протиповітряну оборону. За словами Зеленського, цього року Росія використала більш як 9000 керованих бомб. Тож, Україні треба системи Patriot і ракети до них. «Сім Patriot можуть забезпечити безпеку в українських містах», – сказав Зеленський.

9 травня США розробляють нові пакети допомоги для України і очікують відновити колишні темпи надання підтримки, повідомив на брифінгу представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні