Категорія
Новини
Дата

Українська ППО знищила близько 70 дронів із другої партії, яку отримала РФ з Ірану

Протиповітряна оборона України знищила близько 70 дронів із другої партії безпілотників, що Іран направив до РФ, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише «Укрінформ». Цими БПЛА Росія упродовж останніх двох тижнів атакувала територію України.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ігнат нагадав, що до РФ надійшла друга партія дронів. Перша нараховувала майже чотириста безпілотників, зазначив він. 
  • «Зараз ми маємо з нової партії чотири хвилі атак минулого та позаминулого тижня. Близько 70 БПЛА знищено протиповітряною обороною. Тож ворог ще має безпілотники, і теж треба готуватися та посилюватися до майбутніх атак з їх застосуванням, особливо це стосується об’єктів критичної інфраструктури», – наголосив речник.

Контекст

Напочатку грудня Росія повернулася до використання іранських дронів-камікадзе. За добу 6 грудня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські військові збили 14 дронів Shahed-136. Розвідка Великої Британії вважає, що, ймовірно, РФ вичерпала свої попередні запаси кількох сотень Shahed-131 та Shahed-136 і тепер отримала поповнення.

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed. За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожі БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що РФ у ніч з 18 на 19 грудня атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу Shahed із нової партії, яку поставив Іран загальною кількістю 250 штук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні