Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк готує масштабне оновлення мережі еквайрингу. Замінять кожен пʼятий POS-термінал

ПриватБанк у червні розпочне оновлення мережі прийому оплат картками – еквайрингу. Протягом найближчих місяців банк планує замінити кожен п’ятий POS-термінал на сучасну модель на платформі Android, повідомив член правління банку з питань МСБ Євген Заіграєв.

Ключові факти

  • Заіграєв зазначив, що ПриватБанк планував почати оновлення мережі ще у 2022 році, але війна внесла свої корективи. «Тому ми розпочинаємо цей процес у цьому році та плануємо замінити на більш сучасні кожний пʼятий працюючий POS-термінал», – заявив він.
  • За словами Заіграєва, нове сучасне обладнання допоможе бізнесу покращити сервіс для клієнтів.
  • У ПриватБанку наразі – найбільша в Україні мережа прийому оплат за товари та послуги картками – понад 230 000 POS-терміналів. Smart POS-термінал моделі PAX a930 працює на базі операційної системи Android, термінал має сенсорний екран і вбудовані фронтальну й основну камери.
  • За допомогою PAX a930 підприємці та бізнес, крім звичних операцій, можуть приймати оплату за біометричною технологією FacePay24 та використовувати термінал у якості касового апарату з додатком ПРРО «КАСА», зазначили в ПриватБанку.

Контекст

ПриватБанк розпочав впровадження програмних РРО для бізнесу в 2020 році. Застосунки з підтримкою фіскалізації операцій можуть працювати на платіжних Android POS-терміналах, які впроваджуються в мережу еквайрингу.

У грудні 2021 року ПриватБанк у партнерстві з Visa запустив «Термінал», що працює на смартфонах і планшетах на базі операційної системи Android, оснащених NFC-чипом. Розробники заявляли, що технологія Tap to Phone – простий та одночасно зручний спосіб для мікро- та малих підприємців, які сильно залежать від готівки, долучитися до цифрової економіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні