Категорія
Новини
Дата

«Призведе до збитків і втрати клієнтів». Concorde Сapital Ігоря Мазепи заявила, що обшуки паралізували роботу компанії

Діяльність офісу інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепи паралізована в результаті обшуку 18 січня, повідомила керівник пресслужби Ганна Дьяконова, пише «Інтерфакс-Україна». Напередодні директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов заявив, що процесуальні дії правоохоронців не призвели до блокування або обмеження бізнесу.

Ключові факти

  • За словами Дьяконової, під час обшуків було вилучено особисті телефони та компʼютери працівників, а також близько десятка папок матеріалів, які не належать до часу та території, щодо яких здійснюється кримінальне провадження.
  • «Тож діяльність самого офісу зараз паралізована, а це призведе до неминучих збитків і втрати клієнтів. Крім того, неможливо уявити нормальну роботу інвестиційної компанії без керівника», – повідомила вона.
  • Раніше цього дня директор ДБР Олексій Сухачов заявив, що дії правоохоронців не призвели до блокування або обмеження бізнесу, тож компанія може виконувати свої зобовʼязання в повному обсязі.
  • «На сьогодні не було жодних дій, які заблокували бізнес або обмежили діяльність інвестиційного фонду Concorde Capital, що дає змогу йому й надалі працювати, і надалі виконувати свої інвестиційні зобовʼязання в повному обсязі», – сказав він на брифінгу.

Контекст

18 січня Ігоря Мазепу затримали о 15:00 під час перетину українсько-польського кордону, а в компанії відбулися обшуки. У коментарі Forbes Concorde Capital заявила, що слідчі дії повʼязані з позицією Мазепи щодо тиску на бізнес. Згодом стало відомо, що співробітники ДБР затримали Юрія Мазепу – брата власника інвестиційної компанії Concord Capital Ігоря Мазепи. 

За версією слідства, бізнесмен є організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі площею понад 7 га вартістю понад 20 млн грн.

Сам Ігор Мазепа заявив, що не розуміє суті звинувачень ДБР проти нього – «нікому ніяких державних ділянок не виділяв».

У коментарі журналістам в залі суду Мазепа повідомив, що справі проти нього вже 10 років, але вона почала рухатися останні 1,5 місяця, затримання бізнесмен повʼязує зі своєю позицією щодо тиску на підприємців і діяльністю громадського руху «Маніфест 42».

Печерський районний суд Києва 19 січня обрав запобіжний захід засновнику інвесткомпанії Concorde Capital Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 349 млн грн. Репортаж ыз Печерського суду читайте тут.

22 січня адвокати Мазепи оскаржили ухвалу про взяття його під арешт з альтернативою застави у 349 млн грн. Розгляд апеляційної скарги відбудеться 23 січня о 14:05 в Київському апеляційному суді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні