Категорія
Новини
Дата

На «руїнах» FTX виявили дуже мало активів. Призначені керуючі жахнулися станом справ в управлінні біржею

Призначені після краху FTX керуючі заявляють, що на «руїнах» криптобіржі Сема Бенкмана-Фріда виявили дуже мало готівки та криптовалюти – близько $560 млн і $740 млн відповідно, пише Bloomberg. Хоча перед крахом зобовʼязання FTX перевищували $9 млрд. 

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Жодного разу у своїй карʼєрі я не бачив такого розвалу корпоративного управління та настільки повної відсутності достовірної фінансової інформації», – заявив призначений керівник з ліквідації Джон Рей III, який раніше займався ліквідацією Enron.
  • За словами Рея, FTX «не підтримувала централізований контроль над своїми готівковими коштами» і не вела точний список банківських рахунків та підписантів рахунків. Також не приділялося достатньо уваги кредитоспроможності банківських партнерів.
  • Консультанти ще не знають, скільки готівки було у компанії, коли вона оголосила про банкрутство, але наразі знайшли близько $560 млн, які належать різним організаціям FTX.
  • Рей також зауважив, що записи про прийняття рішень важко отримати: Бенкман-Фрід часто спілкувався через програми, які автоматично видаляли їх через короткий проміжок часу, і просив співробітників робити те саме.
  • Корпоративні кошти FTX Group були використані для купівлі будинків та інших особистих речей для співробітників, зазначив Рей. Частина нерухомого майна була записана на співробітників і консультантів FTX, а контроль над виплатами коштів компанії належним чином не вівся.

Контекст

6 листопада CEO Binance Чанпен Чжао заявив про прагнення компанії позбутися токена FTT. Активи разом з BUSD сумарно на $2,1 млрд стали підсумком виходу компанії з портфельної інвестиції в платформу.

8 листопада Сем Бенкман-Фрід та Чжао оголосили про стратегічне партнерство, проте 10 листопада Binance відмовилася від поглинання FTX. У компанії заявили, що не зможуть вирішити проблеми, що виникли у платформи.

Згідно з Bloomberg і WSJ, «дірка» в балансі платформи склала $8 млрд. 

11 листопада FTX Group подала заяву про банкрутство. Сем Бенкман-Фрід залишив пост CEO.

Напередодні Сем Банкман-Фрід заявив, що шкодує про подання заяви про банкрутство компанії. Він вважає, що йому слід залишатися на своїй посаді та постаратися врятувати біржу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні