Категорія
Новини
Дата

Рада дозволила сплачувати електронними грошима податки та комуналку, зміни набудуть чинності після війни

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт №4366 про оподаткування платіжних систем, повідомив народний депутат, перший заступник голови Комітету Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. За проголосував 231 народний депутат.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Железняка, у документі «багато позитивних новацій для розвитку cashless-розрахунків в Україні». Зокрема, Рада легалізувала електронні гроші та прирівняла рахунки електронних гаманців до рахунків банків.
  • Також можна буде сплачувати електронними грошима податки і рахунки за комунальні послуги, за умови, що їх приймає постачальник таких послуг.
  • Железняк нагадав, що на час війни обіг електронних грошей в Україні обмежений, «так що це вже після нашої перемоги». 

Контекст

Також сьогодні Рада скасувала спрощену систему оподаткування – 2% від обороту – для грального бізнесу. Відповідний законопроєкт №8079 парламент ухвалив у другому читанні 12 січня.

Окрім цього парламент прийняв за основу проєкт щодо введення електроної акцизної марки на алкоголь та тютюнові вироби, ще депутати проголосували у першому читанні за законопроєкт щодо податкових та митних пільг для промисловості.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні