Рада звільнила від ПДВ та ввізного мита імпорт безпілотників, тепловізорів та прицілів /пресслужба Мінцифри
Категорія
Новини
Дата

Рада звільнила від ПДВ та ввізного мита імпорт безпілотників, тепловізорів та прицілів

пресслужба Мінцифри

У понеділок, 6 лютого, Верховна Рада внесла зміни до Податкового та Митного кодексів щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів. Депутати ухвалили відповідні законопроєкти (8360 та 8361-д) в цілому, повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Стефанчука, обидва документи передбачають звільнення від ПДВ та ввізного мита імпорт безпілотних літальних апаратів. 
  • Також це стосується прицілів, тепловізійних біноклів, засобів зв’язку з функцією шифрування, засобів супутникового зв’язку та тактичної медицини.

Контекст

На початку листопада 2022 року Кабінет міністрів звільнив від сплати ПДВ та ввізного мита імпорт генераторів, електродвигунів, трансформаторів та обігрівачів. Йдеться про газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла. Згодом уряд розширив перелік товарів, які ввозяться в Україну без сплати імпортного мита та ПДВ. До нього включили комплектувальні для виробництва генераторів та іншого енергетичного обладнання в Україні.

У грудні Рада скасувала податки на імпорт генераторів і терміналів Starlink, а також дозволила зберігати до 2 т пального без ліцензії. 

Після початку війни в Україні більшість армій почали переглядати принципи тактичної розвідки за допомогою БПЛА. Досвід показав, що немає сенсу інвестувати мільйони доларів у дорогі та лімітовані безпілотники. Україна закупила близько 1400 безпілотників переважно для розвідки і планує розробити бойові моделі, що можуть атакувати дрони, які Росія використала під час вторгнення в країну, повідомив у грудні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

27 січня Міноборони повідомило, що в межах проєкту «Армія дронів» в Україні почали формувати ударні роти безпілотників

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні