Категорія
Новини
Дата

Reddit подвоїла свою оцінку до $6 млрд завдяки рекламі та популярності під час роздрібної торгівлі акціями

Соціальна мережа Reddit зросла в ціні вдвічі, досягши оцінки $6 млрд у рамках нового раунду фінансування. Збільшення доходів від реклами та популярність соцмережі під час роздрібної торгівлі акціями GameStop сприяли підвищенню оцінки, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Reddit залучила 250 млн у рамках раунду фінансування, очолюваного венчурною компанією Vy Capital.
  • Після останнього раунду фінансування в лютому 2019 року соцмережу було оцінено в $3 млрд, пише The Wall Street Journal.
  • Поточні інвестори до Reddit також включають венчурну компанію Andreessen Horowitz і інтернет-конгломерат Tencent Holdings Ltd.
  • Компанія планує направити залучені кошти на створення й вдосконалення методів спілкування на платформі – за допомогою текстів, відео або прямих ефірів.
  • Також Reddit має намір подвоїти штат співробітників.
  • Дохід Reddit від прямої реклами в останньому кварталі 2020 року зріс на 90% в порівнянні з аналогічним періодом 2019-го.

Головна цитата

«Це хороший час для збору коштів. Зараз дуже високі оцінки. Ніколи не завадить зібрати гроші, коли є можливість зробити це, а в Reddit був вдалий рік», – сказав виконавчий директор Reddit Стів Хаффман.

Контекст

Reddit привернула увагу минулого місяця завдяки ролі своїх форумів у стимулюванні зростання цін на акції продавця відеоігор GameStop, оператора кінотеатрів AMC Entertainment Holdings Inc і низки інших компаній.

Група WallStreetBets у чаті Reddit, в якому роздрібні інвестори об'єдналися з метою підштовхнути акції вгору й витіснити гедж-фонди, стала причиною стрімкого зростання.

Reddit залучила кошти всього через кілька тижнів після того, як фінансування зібрала нова соціальна мережа Clubhouse. Минулого місяця Clubhouse була оцінена в $1 млрд після отримання $100 млн у рамках раунду фінансування.

За даними CrunchBase, з моменту заснування в 2005 році Reddit залучила $800 млн з урахуванням останнього раунду.

Важливі цифри

Станом на жовтень 2020 року середньодобова кількість користувачів Reddit склала 52 млн. Це на 44% більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні