Категорія
Новини
Дата

Renault, Nissan та Mitsubishi інвестують $23 млрд у виробництво електромобілів. Альянс оголосить про плани на пʼять років, – Reuters

1 хв читання

Альянс Renault, Nissan та Mitsubishi хоче потроїти інвестиції у виробництво електромобілів, пише Reuters з посиланням на свої джерела. Автовиробники планують інвестувати $23 млрд у спільний проєкт.

Ключові факти

  • Конкуренція та зростаючий попит змусили Renault, Nissan та Mitsubishi поглибити співпрацю у електромобільній сфері. До 2025 року компанії мають намір зробити компактні електромобілі такими ж доступними, як традиційні моделі.
  • Очікується, що 27 січня автовиробники оголосять про плани інвестувати $23 млрд у виробництво електромобілів протягом пʼяти років, кажуть джерела Reuters.
  • До середини десятиліття компанії хочуть запустити пʼяту платформу для компактних електромобілів, розроблену Renault.
  • Автовиробники планують використовувати загальні акумулятори та інші ключові компоненти. За словами джерел, альянс планує спільно інвестувати у потужності для виробництва у Франції, Великій Британії, Китаї та Японії. За їхніми словами, компанії розраховує вдвічі скоротити витрати на їхнє виробництво. Очікується також, що альянс використовуватиме розроблену Nissan технологію твердотільних літій-іонних акумуляторів.

Контекст

Єврокомісія 15 липня оприлюднила план боротьби зі зміною клімату. Він передбачає конкретні заходи, які 27 країн – членів блоку повинні зробити до 2030 року, щоб скоротити викиди парникових газів і досягти обсягу 55% від рівня 1990 року. Нові обмеження мають зробити продаж бензинових і дизельних автомобілів в ЄС неможливим до 2035 року.

Автовиробники планують до кінця цього десятиліття відмовитися від двигунів, що працюють на традиційному паливі. Крім Mercedes-Benz, автоконцерн Volvo Cars, Jaguar Land Rover і британська Bentley Motors теж обіцяють повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року. А американська General Motors збирається відмовитися від машин із бензиновими й дизельними двигунами до 2035 року.

У листопаді 2021 року глобальні продажі електромобілів встановили черговий рекорд: за три квартали вдалося реалізувати 3,1 млн авто. Це стільки ж, скільки за весь минулий рік. Як відзначають у BloombergNEF, за 2021 рік буде продано 5,6 млн електромобілів. Це на 83% більше, ніж у попередньому, і на 168% більше, ніж у 2019 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні