Категорія
Новини
Дата

Ціни на нікель підскочили до максимуму за 10 років через зростаючий попит на електромобілі

Ціни на нікель зросли до найвищого рівня за 10 років через виробників електромобілів, які купують все більше металу для виробництва батарей, пише Financial Times. Нікель також дорожчає на фоні скорочення запасів металу на складах 51-й день поспіль.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ціна металу, який використовується у більш потужних акумуляторах для електромобілів, зросла у середу на 4% — до $22 745 за тонну — максимального показника за 10 років.
  • За останній місяць нікель подорожчав на 12% через зростання попиту на електромобілі. Зокрема, у Великій Британії серед усіх проданих автомобілів у грудні 2021 року кожен четвертий був з електромотором.
  • Запаси нікелю на складах знижуються 51-й день поспіль. У Китаї запаси нікелю на офіційних складах знаходяться на рекордно низькому рівні 4859 тонн, свідчать дані Лондонської біржі металів (LME).
  • Зростанню цін також сприяють побоювання щодо зниження постачання металу з Індонезії, яка заявила про плани запровадити податок на експорт нікелевої продукції у 2022 році.

Контекст

Гендиректор Tesla Ілон Маск у 2020 році просив гірничодобувну промисловість виробляти більше нікелю «екологічно безпечним способом». Він також висміяв виробництво нікелю у США, назвавши його «обʼєктивно дуже слабким».

11 січня Tesla підписала угоду про постачання нікелю з Talon Metals Corp на копальні Тамарак у Міннесоті. Нікель необхідний Tesla для нарощування виробництва нового акумулятора формату 4680. Цей метал сприяє накопиченню енергії в катоді батареї, що збільшує запас ходу електромобіля.

Маск раніше заявляв, що Tesla прагне придбати більше нікелю і що вона підпише гігантський контракт з будь-якою компанією, за умови, що нікель видобуватиметься екологічним способом. Tesla у 2021 році підписала контракти на постачання нікелю з BHP в Австралії та Нової Каледонії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні