Категорія
Новини
Дата

Revolut почав блокувати операції росіян у Європі

Банк Revolut почав обмежувати операції за рахунками та картами деяких громадян РФ, які живуть у країнах Євросоюзу, пише Forbes Russia. Це відбулося тому, що росіяни вчасно не надали документи, які б підтверджували право на проживання в ЄС.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Представник Revolut Педді Кроулі повідомив, що банк посилив формальні вимоги до громадян Росії та Білорусі через обмеження, введені ЄС щодо вихідців із цих країн. 
  • За його словами, клієнти з РФ та Білорусі мають предʼявити продовжений дозвіл на проживання або робочу візу, які дозволяють їм залишатися в Євросоюзі понад 180 днів. Обмеження стосуються саме росіян і білорусів та діють на всій території присутності банку.
  • За даними видання, тему обмежень Revolut обговорюють у російських чатах у телеграмі у різних країнах. Чотири співрозмовники, які мешкають у Франції та Латвії, підтвердили, що зіткнулися з обмеженнями.
  • Росіянин, який живе у Франції, розповів, що за кілька тижнів до закінчення терміну дії його довгострокової візи Revolut запросив документи, які дають змогу проживати в ЄС. Банк не прийняв дозвіл на тимчасове проживання, яке росіянин отримав з гуманітарних підстав, і зажадав надати або дозвіл на проживання, або візу D терміном на 180 днів.
  • Рахунок росіянина в Revolut обмежили, заблокувавши вхідні перекази. Йому залишили можливість витрачати гроші на карті. Обмеження пообіцяли зняти, як тільки буде надано один із двох документів, що підтверджує право на проживання в Європі.
  • Зі схожими проблемами зіткнулися троє росіян, які живуть у Латвії. 

Контекст

Нещодавно найбільший банк Кіпру Bank of Cyprus закрив рахунки близько 4000 клієнтів, які мають російський паспорт і не є резидентами країн ЄС, пише російський РБК. Причиною закриття рахунків стало призупинення членства РФ у Групі з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), що відбулося 24 лютого. 

У Швейцарії почали заморожувати інвестиційні рахунки росіян і білорусів, один із найбільших банків країни Julius Baer пішов на блокування у звʼязку з вимогою Euroclear, пише «Коммерсантъ». Рахунки будуть ізольовані від інших активів, а операції з них заморожені, тож клієнти не зможуть ані продати, ані купити цінні папери. Заходи не поширюються на росіян і білорусів із громадянством Євросоюзу, Швейцарії чи Європейської економічної зони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні