Категорія
Новини
Дата

Revolut почав блокувати операції росіян у Європі

1 хв читання

Банк Revolut почав обмежувати операції за рахунками та картами деяких громадян РФ, які живуть у країнах Євросоюзу, пише Forbes Russia. Це відбулося тому, що росіяни вчасно не надали документи, які б підтверджували право на проживання в ЄС.

Ключові факти

  • Представник Revolut Педді Кроулі повідомив, що банк посилив формальні вимоги до громадян Росії та Білорусі через обмеження, введені ЄС щодо вихідців із цих країн. 
  • За його словами, клієнти з РФ та Білорусі мають предʼявити продовжений дозвіл на проживання або робочу візу, які дозволяють їм залишатися в Євросоюзі понад 180 днів. Обмеження стосуються саме росіян і білорусів та діють на всій території присутності банку.
  • За даними видання, тему обмежень Revolut обговорюють у російських чатах у телеграмі у різних країнах. Чотири співрозмовники, які мешкають у Франції та Латвії, підтвердили, що зіткнулися з обмеженнями.
  • Росіянин, який живе у Франції, розповів, що за кілька тижнів до закінчення терміну дії його довгострокової візи Revolut запросив документи, які дають змогу проживати в ЄС. Банк не прийняв дозвіл на тимчасове проживання, яке росіянин отримав з гуманітарних підстав, і зажадав надати або дозвіл на проживання, або візу D терміном на 180 днів.
  • Рахунок росіянина в Revolut обмежили, заблокувавши вхідні перекази. Йому залишили можливість витрачати гроші на карті. Обмеження пообіцяли зняти, як тільки буде надано один із двох документів, що підтверджує право на проживання в Європі.
  • Зі схожими проблемами зіткнулися троє росіян, які живуть у Латвії. 

Контекст

Нещодавно найбільший банк Кіпру Bank of Cyprus закрив рахунки близько 4000 клієнтів, які мають російський паспорт і не є резидентами країн ЄС, пише російський РБК. Причиною закриття рахунків стало призупинення членства РФ у Групі з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), що відбулося 24 лютого. 

У Швейцарії почали заморожувати інвестиційні рахунки росіян і білорусів, один із найбільших банків країни Julius Baer пішов на блокування у звʼязку з вимогою Euroclear, пише «Коммерсантъ». Рахунки будуть ізольовані від інших активів, а операції з них заморожені, тож клієнти не зможуть ані продати, ані купити цінні папери. Заходи не поширюються на росіян і білорусів із громадянством Євросоюзу, Швейцарії чи Європейської економічної зони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні