Категорія
Новини
Дата

Картки платіжного сервісу Revolut недоступні для українських біженців у ЄС

Віртуальні банківські картки платіжного сервісу Revolut більше недоступні для українських біженців у Євросоюзі, пише The Village Україна, посилаючись на відповідь компанії на запит.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 19 липня 2023-го компанія оновила вимоги реєстрації. Тепер, аби отримати картку, нові клієнти біженці з України мають підтвердити право на проживання в ЄС.
  • Відповідні документи можуть відрізнятися залежно від країни, кажуть у Revolut. 
  • Українці біженці у країнах Європи використовують картки Revolut для розрахунків у локальній валюті та зняття готівки. Зручність – у низьких відсотках на конвертацію.
  • Нові вимоги не вплинуть на українських клієнтів, які вже користуються платіжною системою. Таких користувачів понад 500 000, свідчать дані компанії. 
Картки платіжного сервісу Revolut недоступні для українських біженців у ЄС /Фото 1

Скриншот The Village Україна

Контекст

Фінтех-стартап Revolut створили у 2015 році у Лондоні росіянин Микола Сторонський та українець Влад Яценко. У липні 2021 року Revolut залучив $800 млн інвестицій. Компанію оцінили у $33 млрд. На той час акції, які належать Яценку, оцінювалися приблизно в $1,3 млрд. У липні 2021-го американський Forbes оцінив статки Яценка в $1,1 млрд, через те що Revolut непублічна компанія.

У жовтні 2022-го Сторонський відмовився від російського громадянства. Рішення про вихід із громадянства мільярдер ухвалив після введення Києвом санкцій проти його батька – гендиректора «Газпром промгаз» Миколи Сторонського-старшого.

У березні 2022-го Revolut став доступним для українців у ЄС. Платіжний сервіс спростив умови користування додатком для біженців. Фінтех-стартап дав можливість отримати доступ до своїх грошей, звʼязавши програму з українським банківським рахунком.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні