Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала дронами-камікадзе енергообʼєкти в Житомирській та Чернігівській областях

1 хв читання

У ніч на 26 липня Росія атакувала Україну дронами-камікадзе «шахед» – пошкоджена енергетична інфраструктура в Житомирській та Чернігівській областях, повідомила пресслужба НЕК «Укренерго». Сили оборони збили 20 із 22 БПЛА. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Зокрема, внаслідок атаки «шахедів» у Ніжині Чернігівської області зафіксовано влучання в обʼєкт інфраструктури та гуртожиток, одна людина дістала поранення, повідомив голова ОВА Вʼячеслав Чаус.
  • Уночі російські БПЛА завдали ударів по енергообʼєктах «Укренерго» в Житомирській і Чернігівській областях. Знеструмлювалися побутові та промислові споживачі в окремих районах Житомирщини.
  • На ранок енергоживлення більшості споживачів відновлено. Тривають ремонтні роботи, ідеться в повідомленні.
  • Росіяни вночі атакували ракетою «Іскандер-М» і безпілотниками, протиповітряна оборона знищила 20 із 22 БПЛА на території чотирьох областей, повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук.

Контекст

Ситуація в енергетиці України залишається складною. В енергосистемі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року. Потреби у відновленні оцінюються у десятки мільярдів доларів.

24 липня «Енергоатом» повідомив, що один з атомних енергоблоків української АЕС підключений до енергомережі після ремонту з перезавантаженням ядерного палива. Це має поліпшити загальну ситуацію в енергетиці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд