Категорія
Новини
Дата

«Енергоатом» достроково вивів з ремонту енергоблок АЕС. У денні години відключення скасовані майже по всій Україні

1 хв читання

Один з атомних енергоблоків української АЕС підключений до енергомережі після ремонту з перезавантаженням ядерного палива. Про це повідомила пресслужба НАЕК «Енергоатом». В денні години відключення скасовані майже по всій країні, заявила ДТЕК.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Після планово-попереджувального ремонту, на 13 діб раніше встановленого терміну, до енергомережі України підключено один з атомних енергоблоків, йдеться у повідомленні.
  • Роботи проводилися з завантаженням свіжого та вивантаженням відпрацьованого палива. Наразі триває набір потужності.
  • Після виходу на повну потужність енергосистема зміцниться додатковими мегаватами електроенергії, що позитивно вплине на ситуацію зі світлом у країні, заявив «Енергоатом».
  • Енергетики скасували графіки вимкнення світла в середу 24 липня в денні години майже по всій країні, повідомила пресслужба ДТЕК.
  • «За інформацією від «Укренерго» відключення світла до 16:00 НЕ передбачаються», – йдеться у повідомленні. Водночас на Одещина графіки скасовані до 18:00. В денні години відключення скасовані майже по всій країні.

Контекст

17 липня «Енергоатом» повідомив, що достроково підключив до енергомережі останній енергоблок після перевантаження ядерного палива і планового ремонту обладнання. 

Енергетики повернули в роботу обладнання, яке 16 липня виходило з ладу на одному з енергооб’єктів, тому запроваджені напередодні аварійні відключення скасовані, повідомила 17 липня компанія «Укренерго».

Однак це не призвело до покращення ситуації в енергосистемі. 18 липня директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко повідомив, що одна із ймовірних причин жорстких обмежень електропостачання на лівобережній частині України – поломки трансформаторів струму на Південноукраїнській АЕС, що призвело до відключення реактора. У «Енергоатомі» та міністр енергетики спростували цю інформацію. 

Уже найближчим часом ситуація в енергосистемі України поліпшиться, сказав міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду 19 липня. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд