Категорія
Новини
Дата

Железняк: «Укренерго» підтвердило інформацію про поломку трансформаторів на ПАЕС, яку спростовували «Енергоатом» і міністр Галущенко

1 хв читання

Компанія «Укренерго» у відповіді на запит нардепа Ярослава Железняка підтвердила інформацію директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка про поломку трансформаторів на Південноукраїнській АЕС, що призвело до відключення одного з енергоблоків минулого тижня. Міністр енергетики називав її фейком і «російським наративом». 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • 15 липня 2024 року на Південноукраїнській АЕС відбулася позаштатна подія, в результаті якої були пошкоджені трансформатори струму, що призвело до руйнувань на ВРП 330, йдеться у відповіді «Укренерго» на запит нардепа. 
  • «Укренерго» повідомило, що в результаті відключився перший енергоблок з навантаженням 1000 МВт, а також три лінії електропередач. «Сталося коротке замикання вимірювального трансформатора струму з наступним руйнуванням та загоранням», – йдеться у повідомленні.
  • Після відключення енергоблока на ПАЕС суттєво збільшився дефіцит в обʼєднаній енергосистемі України, зазначило «Укренерго». Як наслідок у південно-східному та центральному регіонах були введені графіки аварійних відключень.

Контекст

18 липня Олександр Харченко повідомив, що одна з причин жорстких обмежень електропостачання на лівобережній частині України – ймовірні поломки трансформаторів струму на ПАЕС, що призвело до відключення від електромережі одного з енергоблоків. 

Інформація про поломку трансформаторів на ПАЕС – це російське ІПСО, повідомила пресслужба «Енергоатома» в Telegram. Атомні електростанції України, зокрема Південноукраїнська АЕС, працюють без технічних порушень та у штатному режимі, йшлося у повідомленні. 

Очільник Міненерго Герман Галущенко з трибуни Верховної Ради заявив, що інформація про загоряння трансформаторів на Південноукраїнській АЕС – «неправда і російський наратив».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд