Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала ударними дронами Кременчуцький НПЗ

Росія в ніч на 1 листопада атакувала ударними безпілотниками Полтавщину. Є влучання по Кременчуцькому нафтопереробному заводу (НПЗ). Про це повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цієї ночі ворог неодноразово атакував Полтавщину БпЛА. Повітряна тривога тривала понад чотири години, повідомив Пронін. 
  • За його словами, є влучання по нафтопереробному заводу в Кременчуці. «Виникла пожежа, її ліквідували рятувальники. Ситуація контрольована. Попередньо без постраждалих. Інформація про руйнування з’ясовується. Підприємство не працює. Усі відповідні служби на місці», – зазначив голова Полтавської ОВА.
  • Він також наголосив, що частину ворожих безпілотників захисники приземлили.
Росія атакувала ударними дронами Кременчуцький НПЗ /Фото 1

Пожежа на Кременчуцькому НПЗ після російської атаки. Фото: Філіп Пронін

Контекст

За даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 1 листопада РФ атакувала Україну 20 «Шахедами» і ракетою Х-59, 18 безпілотників та ракету вдалося збити.

Востаннє Кременчуцький НПЗ ворог атакував в ніч на 20 вересня.

Кременчуцький НПЗ, який належить «Укртатнафті», – це найбільший в Україні нафтопереробний завод, який займав понад третину всього українського ринку палива. Росія випустила по заводу понад 30 ракет. З березня 2022 року підприємство зупинило роботу. Втрати від обстрілів – $400 млн, за оцінкою Київської школи економіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні