Bloomberg: Росія нарощує виробництво дронів. Випуск апаратури для дистанційного керування у жовтні зріс на третину /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Bloomberg: Росія нарощує виробництво дронів. Випуск апаратури для дистанційного керування у жовтні зріс на третину

Getty Images

У жовтні виробництво апаратури дистанційного керування у Росії зросло на 33% порівняно з 2022 роком, пише Bloomberg із посиланням на дані Федеральної служби статистики. Зазначається, що Росія нарощує внутрішнє виробництво дронів, поряд із іншими видами військової продукції.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факт

  • Попри відсутність публічних даних про конкретну кількість вироблених дронів, офіційна статистика показує приблизно 80-відсоткове щорічне зростання виробництва апаратури дистанційного управління, в тому числі використовуваної для наведення бойових дронів, в останні місяці.
  • Дані Федеральної служби статистики показують, що у жовтні обсяги виробництва у цій категорії зросли на 33% порівняно з попереднім роком.
  • У цілому промислове виробництво Росії у жовтні зросло на 5,3% проти аналогічного періоду минулого року. Промислове виробництво зростає восьмий місяць поспіль, незважаючи на широкий спектр санкцій, що обмежують здатність Росії імпортувати багато компонентів, від яких вона, як і раніше, сильно залежить у більшій частині свого виробництва.
Bloomberg: Росія нарощує виробництво дронів. Випуск апаратури для дистанційного керування у жовтні зріс на третину /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

Контекст

Можливості Росії з виробництва дронів у країні зростають, попри санкції, покликані обмежити здатність країни виробляти сучасну зброю.

У серпні Міністерство оборони Великої Британії попередило, що Росія «майже напевно» почала розгортати деякі моделі БПЛА, які були вироблені всередині країни з використанням компонентів з Ірану, і прагне самодостатності у виробництві цих літальних апаратів у найближчому майбутньому.

Росія значною мірою покладалася на «шахеди», які постачав Іран, у багатьох своїх атаках на Україну, але минулого місяця Інститут вивчення війни заявив, що Москва все частіше доповнює їх «дешевшими і легкими варіантами вітчизняного виробництва» для ударів по інфраструктурі.

У листопаді стало відомо, що Росія просунулась у будівництві заводу з масового виробництва дронів-камікадзе іранської розробки. Водночас ні США, ні їхні союзники не ввели санкції щодо власника заводу АТ «Алабуга» або повʼязаних з ним компаній.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні