Фото: Запорізька ОВА
Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео)

Фото: Запорізька ОВА

Ворог атакував Запоріжжя, є влучання по житлових кварталах, повідомив президент Володимир Зеленський та оприлюднив відео. За оновленою інформацією від міськради, загинула одна людина, госпіталізовано 25 осіб. В Офісі генпрокурора повідомили, що близько 12:00 російські військові випустили по місту шість ракет, тип яких встановлюється.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Запоріжжя. Просто зараз російська ракета влучила в багатоповерховий будинок. Росія зі звірячою жорстокістю обстрілює місто», – написав він.
  • Зеленський додав, що є влучання по житлових кварталах, де мешкають звичайні люди. 
  • «Країна-терорист прагне знищити наші міста, нашу державу, наших людей. Це не повинно стати «просто звичайним днем» в Україні, будь-де іще в Європі чи світі. Треба більше єдності і рішучості світу, щоб швидше перемогти російський терор і захистити життя», – повідомив глава держави.
  • Голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що під ворожим вогнем – житлові будинки, а також острів Хортиця.
  • У Запорізькій ОВА заявили, що обстріл міста триває. «Атака продовжується. Ворог не полишає мети залякати мирне населення багатотисячного міста», – йдеться повідомленні. Мешканців області закликали будти особливо обережними та реагувати на сигнали про небезпеку.
  • За даними ОВА, у житловий багатоквартирний будинок у Запоріжжі влучили дві ворожі ракети, відповідні служби працюють на місці обстрілу.
  • Під обстріл потрапили два дев’ятиповерхових будинки зазначив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв. Наразі відомо про 18 постраждалих (з них двоє дітей 7 та 9 років). 11 дорослих госпіталізовано (з них четверо знаходиться у важкому стані, семеро — у середньому). Ще п‘ятеро людей отримали медичну допомогу на місці прильоту. Дітей зараз везуть до медичних закладів.
Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 1

Фото: Запорізька обласна військова адміністрація

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 2

Фото: Запорізька обласна військова адміністрація

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 3

Фото: Анатолій Куртєв

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 4

Фото: Анатолій Куртєв

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 5

Фото: Анатолій Куртєв

Попередній слайд
Наступний слайд
  • О 13:51 в області знову оголосили повітряну тривогу.
  • За оновленою інформацією, одна постраждала людина, яка перебувала у важкому стані, загинула. Зараз у лікарнях знаходиться 25 людей. 3 людини — у важкому стані, 19 — у середньому, 3 — у легкому (з них двоє дітей).
  • В Офісі генпрокурора повідомили, що 22 березня близько 12:00 російські військові випустили по Запоріжжю 6 ракет, тип яких на даний час встановлюється. Попередньо постраждало більше 20 людей, серед них троє дітей.
  • Одна з ракет поцілила між двома багатоповерхівками, в яких частково зруйновано квартири, балкони, пошкоджено дахи та вибито вікна. Також вибуховою хвилею та уламками пошкоджено інші розташовані поруч житлові будинки, автівки та інші об’єкти цивільної інфраструктури.
Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 6

Фото: ДСНС України

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 7

Фото: ДСНС України

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 8

Фото: ДСНС України

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 9

Фото: ДСНС України

Росія обстріляла Запоріжжя, ракета влучила у багатоповерховий будинок (фото, відео) /Фото 10

Фото: ДСНС України

Попередній слайд
Наступний слайд
  • За інформацією ДСНС, внаслідок влучання ворожої ракети між двома девʼятиповерхівками постраждало 32 особи, госпіталізовані 27, з них троє дітей. Пʼятьом людям надана допомога на місці. Одна особа загинула.

Новина оновлюється…

Контекст

Цієї ночі, 22 березня, Росія завдала чергового масованого авіаційного удару БпЛА Shahed-136. За попередньою інформацією Генштабу ЗСУ, 16 дронів із 21 запущених ворогом знищили. На Київщині в результаті атаки загинули четверо людей, повідомляє Київська ОВА.

У ДСНС уточнили, що було частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею у місті Ржищів Київської області. Київська обласна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактом ворожої атаки дронами. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні