Категорія
Новини
Дата

Росія вночі вчергове атакувала Україну. Сили ППО збили 10 крилатих ракет і 23 «шахеди»

У ніч на 26 травня російські війська вчергове атакували Україну іранськими дронами-камікадзе та ракетами. Українські захисники збили 10 ворожих крилатих ракет, 23 «шахеди» і два розвідувальні дрони, повідомила пресслужба ПС ЗСУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що 13-та за ліком з початку травня атака на столицю була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію.
  • Внаслідок падіння уламків в Оболонському районі пошкоджено дах одного з торговельно-розважальних центрів, без займання і критичних руйнувань, а на парковці в іншій частині району пошкоджені автомобілі.
  • В Шевченківському районі Києва уламок впав на приватний будинок. Пошкоджено дах та вікно. 
  • У Дніпрі внаслідок обстрілів у приватному домоволодінні виникла пожежа. Пошкоджені АЗС, два будинки та авто, сталася пожежа й на двох приватних підприємствах. 
  • «Понівечена заправка. Постраждав її працівник. Йому надали меддопомогу – лікуватиметься вдома. Серйозних руйнувань також зазнало транспортне підприємство», – повідомив голова ОВА Сергій Лисак.
  • По Харківщині Росія завдала ударів за допомогою «шахедів», по містах Мерефа та Ізюм.
  • У Мерефі пошкоджено цивільне підприємство, сталася пожежа, в Ізюмі постраждала будівля закладу освіти та гараж з сільгосптехнікою, сталися пожежі, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов.

Контекст

Уніч на 18 травня Росія здійснила кілька хвиль ракетних атак по Україні із різних напрямків. Сили оборони збили 29 із 30 ракет, повідомив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний. Також було збито два ударних БпЛА Shahed-136/131 та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

З початку війни РФ використала для бомбардування України близько 4750 ракет різної дальності. Через дефіцит «Калібрів» і Х-555/Х-101 Москва змушена використовувати дорогі Х-47 «Кинджали», неточні Х-22 та значно зменшити інтенсивність обстрілів.

Від початку вторгнення Росія застосувала для обстрілів України близько 2475 ракет великої дальності загальною вартістю $12,5 млрд та близько 2300 ракет малої дальності на суму $3,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні