Категорія
Новини
Дата

Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото)

Вночі 20 липня Росія вчергове завдала ракетного удару по Одесі. У Миколаєві внаслідок ракетної атаки зруйновано кілька будинків, постраждали 19 осіб. За даними Повітряних сил ворог цієї ночі спрямував на Україну 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Внаслідок удару по Одесі є руйнування і виникла пожежа, постраждали дві людини, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.
  • «Внаслідок російської атаки в середмісті Одеси є руйнування, виникла пожежа на площі 300 кв м. Відомо про двох госпіталізованих постраждалих. Очільник ОВА також повідомив про «приліт» в області.
Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото) /Фото 1

Наслідки удару по Одесі. Фото: Думська

Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото) /Фото 2

Наслідки удару по Одесі. Фото: Думська

Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото) /Фото 3

Наслідки удару по Одесі. Фото: Думська

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Близько 03:03, ворог завдав ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання зруйновано декілька поверхів триповерхового будинку та виникла пожежа площею 450 кв. м, яку вогнеборці ліквідували о 07:45, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Наразі триває розбір завалів. Пошкоджено сусідні багатоповерхові будинки. 
  • Також, за його словами, сталося займання трьох гаражів, яке було оперативно ліквідовано. Пошкоджено близько 15 гаражів і вибиті вікна у кількох багатоповерхівках, розташованих поруч. 
  • Загалом внаслідок ракетного удару по Миколаєву постраждало 19 осіб. За медичною допомогою звернулися вісім людей – госпіталізовано двоє, серед них дитина. 
  • Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич показав фото наслідків ворожої атаки на цивільні обʼєкти:
Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото) /Фото 4

Наслідки нічної атаки на Миколаїв. Фото: Олександр Сенкевич

Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото) /Фото 5

Наслідки нічної атаки на Миколаїв. Фото: Олександр Сенкевич

Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото) /Фото 6

Наслідки нічної атаки на Миколаїв. Фото: Олександр Сенкевич

Росія вночі знову вдарила по Одесі, у Миколаєві є влучання у житлові будинки (фото) /Фото 7

Наслідки нічної атаки на Миколаїв. Фото: Олександр Сенкевич

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Росія цієї ночі атакувала Україну, спрямувавши 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе, йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.
  • У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони України, знищено 18 повітряних цілей: дві крилаті ракети морського базування «Калібр», три крилаті ракети наземного базування «Іскандер-К»; 13 ударних дронів «Shahed-136/131».

Контекст

У ніч на 19 липня росіяни вдарили ракетами «Онікс» та Х-22 по критичній і портовій інфраструктурі Одеси. Повітряний наліт на Одеську область був одним із наймасштабніших з початку великої війни, пише «Думська». Видання зазначило, що ворог здійснив кілька хвиль запусків із акваторії Севастополя. Залп «Калібрів» із 12 ракет збито. Потім були запущені «Онікси», за ними Х-22 і Х-59 одночасно з «Шахедами».

Удару по зерновому та олійному терміналах Росія завдала після того, як 17 липня направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди». У Кремлі заявили, що повернуться до неї після виконання умов РФ. Пізніше російське МЗС опублікувало заяву, в якій ідеться про відкликання гарантій безпеки судноплавства в межах Чорноморської зернової ініціативи.

Також масована атака на Одесу відбулася на тлі недавнього пошкодження Керченського мосту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні