Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи

Getty Images

У ніч проти понеділка, 17 липня, рух на Кримському мосту зупинено через «надзвичайну подію» в районі однієї з опор з боку Краснодарського краю, повідомив так званий очільник Криму Сергій Аксьонов. За інформацією джерел «Української Правди», нічна атака була спецоперацією СБУ та ВМС, яку здійснили за допомогою дронів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Російський Мінтранс повідомив, що на Кримському мості пошкоджено дорожнє полотно, а конструкції прольотів залишаються на своїх опорах.
  • Окупанти продовжують обстеження стану мосту.
  • Водночас російські телеграм-канали публікують фото та відео наслідків пошкодження й повідомляють, що у районі мосту вночі було чутно вибухи.
Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи /Фото 1
Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи /Фото 2
Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи /Фото 3
Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи /Фото 4
Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи /Фото 5
Росія заявила про пошкодження Кримського мосту, вночі там пролунали вибухи /Фото 6
Попередній слайд
Наступний слайд
  • Ситуація з пошкодженням мосту може бути провокацією Росії на тлі напруження навколо «зернової угоди», вважає прессекретарка ОК «Південь» Наталя Гуменюк. «Створення подібних провокацій, про які дуже гучно одразу рапортує окупаційна влада Криму, – це є типовим способом розвʼязання подібних питань із боку окупаційної влади Криму та загалом країни-агресора», – цитує Гуменюк «Інтерфакс-Україна».
Getty Images

Getty Images

  • Речник ГУР МО України Андрій Юсов відмовився коментувати «Суспільному» причини цього інциденту, але сказав: «Зараз увесь світ бачить багатокілометрові затори та порушення мостових конструкцій… Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що «Кримський міст – конструкція там зайва».
  • Він зазначив, що через руйнування секції мосту, у росіян виникнуть проблеми з логістикою.
  • За інформацією джерел «Української Правди», нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС. Міст атакували за допомогою надводних дронів. 
  • Прокремлівське видання «Крим 24» показало пошкоджену частину керченського мосту.
  • Національний антитерористичний комітет (НАК) РФ повідомив, що міст атакували два безпілотники. «О 3:05 двома українськими безпілотними надводними апаратами здійснено атаку на Кримський міст. Внаслідок вчиненого терористичного акту пошкоджено автодорожню складову Кримського мосту», — йдеться у повідомленні.

Контекст

8 жовтня 2022 року на залізничній гілці Кримському мосту горіли цистерни з пальним, одне з полотен автомобільної частини було зруйноване.

У ніч на 22 червня Чонгарський міст на кордоні Криму та Херсонської області потрапив під обстріл, повідомив колаборант і так званий голова окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо. За його словами, міст атакувала Україна за допомогою британських ракет Storm Shadow.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні