Категорія
Новини
Дата

Росія вперше з 24 серпня обстріляла одну з ТЕС компанії «ДТЕК Енерго»

Росія продовжує обстрілювати цивільні та енергетичні обʼєкти України. Ввечері 22 жовтня від ворожої атаки постраждала одна з теплоелектростанцій «ДТЕК Енерго», йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Внаслідок атаки серйозно пошкоджене обладнання підприємства, наголосили в ДТЕК. Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків.
  • «В умовах атак ворога «ДТЕК Енерго» продовжує робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми. Компанія синхронізує свої дії з НЕК «Укренерго», – зазначається у повідомленні.

Контекст

Востаннє ворог обстрілював одну з ТЕС компанії 24 серпня. Загалом з осені минулого року енергетичні підприємства «ДТЕК Енерго» були атаковані 35 разів. Внаслідок них троє енергетиків загинули, 28 були поранені. Також були загиблі та поранені серед працівників підрядних організацій та рятувальників.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та, відповідно, обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголосили в міністерстві. 

В Міненерго заявили, що розроблені графіки відключення світла від 1 жовтня будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО; у Росії стало менше ракет; проведено ремонтну кампанію; захист енергооб’єктів; робота з міжнародними партнерами; достатня кількість енергоресурсів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні