Росія завдала понад 16 000 ракетних ударів по Україні з початку війни – Резніков /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Росія завдала понад 16 000 ракетних ударів по Україні з початку війни – Резніков

Shutterstock

За останні девʼять місяців РФ завдала понад 16 000 ракетних ударів по Україні, більшість російських цілей – цивільні, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами міністра, за останні девʼять місяців окупанти атакували Україну ракетами понад 16 000 разів.
  • «97% російських цілей – цивільні. Ми боремося проти терористичної держави. Україна переможе та притягне до відповідальності воєнних злочинців», – написав він.
  • Згідно із наведеною Резніковим інфографікою, більшість ударів Росії (понад 12 300) прийшлися на приміські території та села, приблизно 1900 – на житлові будинки, понад 500 – на військові обʼєкти 
  • Понад 250 разів ворог обстріляв транспортну інфраструктуру, близько 220 – енергетичну, ще 800 ударів припало на інші обʼєкти.

Контекст

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. 

«Внаслідок цього було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання», – йдеться в заяві Міністерства енергетики.

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Усе через зниження частоти в енергосистемі України.

Російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі призвели до відключення електроенергії не лише в Україні, а і на половині території сусідньої Молдови.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні