Категорія
Новини
Дата

Росія знищила в порту Ізмаїл 13 000 т зерна, яке призначалося для Єгипту і Румунії

У ніч на 23 серпня Росія знищила 13 000 т зерна в результаті атаки дронів-камікадзе на порт Ізмаїл. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії, повідомив віцепремʼєр з відновлення Олександр Кубраков.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів і складів, вантажна інфраструктура, зазначив Кубраков. Про пошкодження на одному зі своїх підприємств раніше повідомила компанія «Нібулон».
  • «Росія системно б’є по зернових ємностях і складах для зупинки агроекспорту. Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені і 35 000 т знищеного там зерна. Сьогодні вже восьма за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу Росії із «зернової ініціативи». Загалом за місяць атак на порти знищено 270 000 т зерна», – повідомив віцепремʼєр.

Контекст

У ніч на середу упродовж трьох годин Росія атакувала ударними безпілотниками Одеську область, повідомив очільник ОВА Олег Кіпер. За його словами, ціллю РФ була цивільна інфраструктура регіону.

За даними пресслужби Сил оборони Півдня, захисники знищили девʼять дронів типу Shahed-136/131.

Повідомлялося, що у результаті атаки на Подунавʼя є влучання по виробничо-перевантажувальних комплексах, де спалахнула пожежа загальною площею 700 кв. м. Також пошкоджено зерносховища.

Пресслужба Повітряних сил ЗСУ повідомила, що загалом вночі РФ випустила по Україні до 20 ударних дронів з районів Приморсько-Ахтарськ (РФ) і Чауда (АР Крим). ППО знищила 11 ворожих безпілотників: дев’ять у Одеській та два – в межах Запорізької областей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні