Фото: Сергій Лисак
Категорія
Новини
Дата

Росіяни вночі атакували Дніпропетровщину ракетами. Є потерпілі й руйнування цивільних обʼєктів

Фото: Сергій Лисак

Ворог атакував Дніпропетровську область ракетами, сім з них військові повітряного командування «Схід» збили, але є і влучання, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. За попередньою інформацією, постраждали 25 людей, серед них троє дітей.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Дісталося Павлоградському району. Попередньо постраждали 25 людей. Серед них троє – діти», – написав Лисак.
  • За даними очільника ОВА, у Павлограді пошкоджено промислове підприємство, у житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, шість закладів шкільної та дошкільної освіти, п’ять магазинів.
  • Також є руйнування й у громадах району, зокрема у Вербківській – пошкоджені майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – два, а у Межиріцькій пошкоджено школу.
  • На місцях влучання працюють відповідні служби.

Контекст

У ніч на 27 квітня Росія атакувала Миколаїв «Калібрами» з акваторії Чорного моря, повідомляє Оперативне командування «Південь». Відомо про одного загиблого і 23 поранених, серед яких дитина.

28 квітня російські війська завдали масованого удару по Україні, були влучання в Дніпрі, Умані, Українці на Київщині. Внаслідок чергової атаки були загиблі та значні руйнування цивільних обʼєктів. 

З початку війни РФ використала для бомбардування України близько 4750 ракет різної дальності. Через дефіцит «Калібрів» і Х-555/Х-101 Москва змушена використовувати дорогі Х-47 «Кинджали», неточні Х-22 та значно зменшити інтенсивність обстрілів.

Від початку вторгнення Росія застосувала для обстрілів України близько 2475 ракет великої дальності загальною вартістю $12,5 млрд та близько 2300 ракет малої дальності на суму $3,5 млрд.

Обстріли України стали однією з найдорожчих ракетних кампаній в сучасній історії. Але на відміну від операцій США та союзників, вони не дали відчутної переваги для РФ на полі бою та не стали ефективними для руйнування економіки України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні