Фото: Оперативне командування «Південь»
Категорія
Новини
Дата

Росіяни вночі атакували Миколаїв ракетами: одна людина загинула, 23 поранені 

Фото: Оперативне командування «Південь»

У ніч на 27 квітня Росія атакувала Миколаїв «Калібрами» з акваторії Чорного моря, повідомляє Оперативне командування «Південь». Станом на ранок відомо про одного загиблого і 23 поранених, серед яких дитина.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними ОК «Південь», чотири ракети були спрямовані з використанням особливостей місцевості та змін траєкторії для ускладнення виявлення.
  • У результаті обстрілу один приватний будинок зруйновано, інший пошкоджено, суттєвих руйнувань зазнала житлова багатоповерхівка та історична будівля. 
  • Пожежі вже ліквідовано, нині триває розбір конструкцій.
  • Мер Олександр Сєнкевич повідомляв про 4 гучні вибухи у місті близько першої ночі. Нині частина будинків у Миколаєві без світла, зокрема, мікрорайон Ракетне Урочище. 
  • На нічну ракетну атаку вже відреагував президент України Володимир Зеленський, він зазначив, що це «черговий злочин проти людяності».
  • «Країна-окупант ні на день не перестає доводити, що основна мета цієї війни — терор і знищення українців і всього українського», - сказав він.

Контекст

4 квітня росіяни атакували Україну з південного напрямку ударними безпілотниками іранського виробництва Shahed-136, повідомляла пресслужба Повітряних сил ЗС України. ППО знищила 14 ворожих безпілотників. Загалом було зафіксовано до 17 пусків ударних БпЛА, ймовірно, з району східного узбережжя Азовського моря. В ОК «Південь» повідомили, що з 17 дронів 14 знищено Силами Протиповітряної оборони, зокрема 13 – у небі Одещини, 1 – над Миколаївщиною.

З початку війни РФ використала для бомбардування України близько 4750 ракет різної дальності. Через дефіцит «Калібрів» і Х-555/Х-101 Москва змушена використовувати дорогі Х-47 «Кинджали», неточні Х-22 та значно зменшити інтенсивність обстрілів

Від початку вторгнення Росія застосувала для обстрілів України близько 2475 ракет великої дальності загальною вартістю $12,5 млрд та близько 2300 ракет малої дальності на суму $3,5 млрд.

Обстріли України стали однією з найдорожчих ракетних кампаній в сучасній історії. Але на відміну від операцій США та союзників вони не дали відчутної переваги для РФ на полі бою та не стали ефективними для руйнування економіки України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні