Категорія
Новини
Дата

Росія вчергове атакувала Україну дронами-камікадзе, є влучання по підприємству на Одещині

Уночі 4 квітня росіяни атакували Україну з південного напрямку ударними безпілотниками іранського виробництва Shahed-136, повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗС України. ППО знищила 14 ворожих безпілотників.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загалом було зафіксовано до 17 пусків ударних БпЛА, ймовірно, з району східного узбережжя Азовського моря.
  • В ОК «Південь» повідомили, що з 17 дронів 14 знищено Силами Протиповітряної оборони, зокрема 13 – у небі Одещини, 1 – над Миколаївщиною.
  • «Влучанням по одному з підприємств на Одещині спричинено пожежу, яку до ранку рятувальникам вдалося ліквідувати», – зазначили у Одеській міськраді.

Контекст

Вночі 31 березня росіяни теж атакували Україну з півночі ударними безпілотниками Shahed-136, для завдання ударів ворог задіяв 10 БпЛА, дев’ять із них знищили захисники, повідомляє Генеральний штаб. За даними командування Повітряних сил ЗСУ, ударними дронами-камікадзе окупанти атакували з північного напрямку – Брянської області РФ, через Сумську та Чернігівську області. Також було зафіксовано близько п’яти інших цілей, імовірно, повітряних куль.

Щонайменше шість російських ракет вдарили по Новобаварському району Харкова і влучили по обʼєктах інфраструктури та приватних домоволодіннях, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко. Також вночі ворог вдарив по передмістю Запоріжжя, було ушкоджено обʼєкт інфраструктури, повідомив в.о міського голови Анатолій Куртєв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні