Категорія
Новини
Дата

Російські обстріли призвели до перебоїв з інтернетом. Найгірша ситуація у Харківській, Полтавській та Черкаській областях

Чергова масована ракетна атака Росії і як наслідок масштабне відключення еклектроенергії у низці регіонів України призвели до різкого падіння рівня доступу до мережі інтернет. Про це свідчать дані міжнародного аналітичного сервісу NetBlocks, який відслідковує динаміку доступу до мережі у світі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними NetBlocks, станом на 08:00 доступ до інтернету знизився до 68% від попередніх рівнів. 
  • Найбільші проблеми з доступом до мережі мають Харківська, Полтавська і Черкаська області.
Російські обстріли призвели до перебоїв з інтернетом
  • Після обстрілів 23 листопада доступ до інтернету знизився до 35% від попередніх рівнів. Найбільші проблеми з доступом до мережі мали регіони, де було уражено найбільший відсоток енергетичної інфраструктури.

Контекст

16 грудня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на енергооб’єкти летіло близько 70 ракет, зокрема на Київ – понад 40

Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. У результаті обстрілів у системі суттєво зріс дефіцит електроенергії, який і до цього був значним.

За даними «Укренерго», найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень і розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

У компанії зазначили, що цього разу на відновлення енергопостачання знадобиться більше часу, ніж зазвичай.

Міненерго заявило, що внаслідок ракетного удару пошкоджено девʼять обʼєктів генерації, а також підстанції, через що обмежено роботу атомних електростанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні