Категорія
Новини
Дата

Румунські фермери заблокували третій пункт пропуску на кордоні з Україною

Перед міжнародним пунктом пропуску «Халмеу-Дякове» румунські фермери перекрили рух вантажних транспортних засобів, повідомляє Державна митна служба України. Блокування здійснюється великою сільськогосподарською технікою.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Терміни проведення акції протесту наразі невідомі.
  • Рух на виїзд з України вантажівок тимчасово призупинено для недопущення блокування проїзду легкових авто. 
  • На виїзд з України очікують близько 10 вантажівок, а в єЧерзі – 607 транспортних засобів. За минулу добу оформлено та пропущено: на виїзд з України – 138 транспортних засобів, на в’їзд – 105.

Контекст

13 січня на території Румунії фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Сірет», що навпроти українського ПП «Порубне», а 15 січня – ПП «Вікову-де-Сус». Фермери з румунських регіонів Сучава та Ботошані нарікають на імпорт з України. 

За їхніми словами, поставки українського зерна завантажили всі потужності з перевалки в порту Констанци й обвалили ціни на сільськогосподарську продукцію в регіоні. Серед вимог румунських аграрних асоціацій та обʼєднань – дотації та компенсація збитків фермерам, які зазнали збитків від імпорту з України, а також відновлення митних зборів на товари українського походження.

16 січня повідомлялося, що мінсільгосп Румунії та представники аграрних асоціацій досягнули угоди, в результаті якої уряд задовольнив кілька вимог фермерів. Проте протестувальники продовжують обмежувати рух транспорту на кордоні з Україною.

Станом на ранок 18 січня румунські аграрії продовжували блокувати рух вантажівок через пункти пропуску «Сірет – Порубне» та «Вікову-де-Сус – Красноїльськ» на кордоні з Україною – там проходять лише одиниці транспортних засобів на добу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні