Категорія
Новини
Дата

Ядерні погрози Росії не стримають Захід від допомоги Україні – посол Великої Британії

1 хв читання

Західні країни продовжуватимуть підтримку України, попри ядерні погрози Росії. Насправді ядерне знищення не є в інтересах РФ, заявив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс на спеціальній події Київського безпекового форуму.

Росія погрожує ядерною зброєю від початку повномасштабної війни та збільшила кількість боєголовок у стані боєготовності.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Гарріс вважає, що ядерні погрози Росії не стримають західні країни від підтримки України. «Ми чули їх кілька разів. Чи була наша реакція припиненням підтримки України? Ні – ми збільшили підтримку України», – сказав посол.
  • Масове ядерне знищення не є рішенням ні для світу, ні для Росії, додав дипломат. «Нас не зупинять такі погрози. Навпаки, ми продовжимо нашу підтримку України», – сказав він.

Контекст

Росія використовує погрози ядерним ударом з перших днів повномасштабного вторгнення. Остання серія погроз сталась у травні 2024-го, коли РФ оголосила про навчання з тактичною ядерною зброєю в Росії та Білорусі.

За оцінкою аналітиків американського CSIS, пік агресивної ядерної риторики РФ був восени 2022-го, коли Україна провела успішні контрнаступи у Харківській та Херсонській областях.

У червні 2024 року дослідники стокгольмського SIPRI повідомляли, що РФ та Китай збільшили кількість ядерних боєголовок у стані боєготовності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд