Ciklum, ІТ, M&A /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Сервісна ІТ-компанія Ciklum планує поглинати компанії вартістю від $15 млн до $30 млн

1 хв читання

Ciklum – глобальна сервісна ІТ-компанія на понад 4000 фахівців. Україна – основна локація для Ciklum Фото надано пресслужбою

Одна з найбільших сервісних ІТ-компаній Ciklum планує й надалі купувати компанії у діапазоні від $15 млн до $30 млн. У лютому вона придбала індійську Infogen. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine повідомив фінансовий директор Ciklum Андрій Оксенюк.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Під час розгляду нових компаній для M&A угод сервісна ІТ-компанія Ciklum орієнтується на гравців вартістю від $15 млн до $30 млн. «Ми фокусуємося на придбанні компаній, які будуть не надто великими для того, аби ми могли без проблем інтегрувати їх», – сказав Forbes фінансовий директор Ciklum Андрій Оксенюк.
  • Компанії меншого розміру Ciklum не цікавлять. «Коли компанія менша, то часто спостерігається залежність від конкретних клієнтів чи власника, – додав Оксенюк. – Це суттєво підвищує ризики, вимагає управлінського часу та ресурсів».
  • У лютому 2024-го Ciklum купила американську консалтингову компанію Infogen. Одна з причин – розвиток експансії на ринку Північної Америки. Сума угоди сторонами не розголошується.

Контекст

Ciklum – глобальна сервісна ІТ-компанія на понад 4000 фахівців, що працює на ринку більше 20 років. Вона виконує проєкти на замовлення, зокрема для Panasonic, Durasell, TUI тощо. Заснував Ciklum у 2002-му датський підприємець Торбен Майгаард, а нині власниками є фонди Recognize Partners і Dragon Capital.

У 2023-му серед усіх сервісних компаній виторг Ciklum просів найбільше – на майже 21% – до 3,8 млрд грн, за даними YouControl. За перший квартал 2024-го цей показник становив 889 млн грн, сказав фінансовий директор компанії. За аналогічний період 2023-го – 970 млн грн. 

У 2021-му Ciklum придбала чеського розробника CN Group у фонду Genesis Capital на 360 фахівців. Тоді засновник інвестиційної компанії Insoft Partners Віталій Горовий оцінював угоду між Ciklum та CN Group до €25 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні