Категорія
Новини
Дата

ШI-стартап Hugging Face оцінюється у $4,5 млрд після залучення фінансування від Google та Nvidia

Стартап Hugging Face Inc., який виробляє програмне забезпечення для штучного інтелекту та розміщує його для інших компаній, заявив, що його вартість оцінюється у $4,5 млрд після залучення фінансування у $235 млн, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У раунді фінансування взяли участь компанії Google, Amazon.com Inc., Nvidia Corp., Intel Corp., Salesforce Inc. та інші компанії Alphabet Inc., повідомила компанія. 
  • Hugging Face вже зібрала $395 млн, зазначив в інтервʼю генеральний директор Клеман Деланг.
  • Це відображає ентузіазм інвесторів із приводу вкладення грошей у стартапи в галузі штучного інтелекту та зростаючий інтерес усього технологічного співтовариства до вільно доступного програмного забезпечення для штучного інтелекту з відкритим вихідним кодом. 
  • За словами Деланга, компанія планує використати отримані гроші частково для збільшення кількості працівників у своїй команді. Станом на кінець серпня у Hugging Face працювало 170 співробітників.

Контекст

Платформа Hugging Face, заснована в 2016 році, є популярним місцем для компаній та приватних осіб, де вони можуть ділитися моделями штучного інтелекту (ШІ), які можуть використовувати інші, у тому числі Google, Microsoft Corp. та Meta Platforms Inc. 

Стартап також створює власні інструменти і моделі ШІ, такі як Idefics, який може генерувати текст на основі коротких письмових підказок і зображень.

Про деякі деталі раунду фінансування раніше повідомило видання The Information, а генеральний директор Salesforce Марк Беніофф підтвердив участь своєї компанії в пості у соціальній мережі X (раніше – Twitter). У червні Salesforce подвоїла свій венчурний фонд для стартапів у галузі генеративного штучного інтелекту до $500 млн. Також Salesforce представила сервіс AI Cloud, який пропонуватиме продукти на базі ШІ.

Hugging Face заявила, що на ній розміщено понад 500 000 моделей ШІ та 250 000 наборів даних. Компанія дозволяє користувачам публікувати моделі й набори даних та безкоштовно отримувати доступ до них. Він заробляє гроші, стягуючи плату за такі функції, як доступ до обчислювальної потужності й вищий рівень підтримки клієнтів. Hugging Face наразі має 10 000 клієнтів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні