Категорія
Новини
Дата

Шольц і фон дер Ляєн пропонують новий «план Маршалла» для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запропонували запустити новий «план Маршалла» для післявоєнного відновлення України, відповідно до спільної доповіді, яка є у розпорядженні Forbes. Ідеться про «інклюзивну донорську платформу».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Відповідно до документа, 25 жовтня у Берліні планується обговорення з експертами про те, як міжнародна спільнота може найкраще допомогти Україні та підтримати її у відбудові. 
  • Зазначається, що країни «Великої сімки» (G7), Європейський Союз та його члени уже надали Україні понад €35 млрд екстреної допомоги. 
  • На думку Шольца і фон дер Ляєн, ні Україна, ні окремі партнери самостійно не зможуть впоратися зі збитками від війни, яку розпочала Росія. Світовий банк оцінив їх у щонайменше €350 млрд. 
  • «Разом із нашими партнерами із «Групи семи» та іншими країнами, за підтримки міжнародних організацій та України, ми маємо намір закласти основи інклюзивної донорської платформи для координації процесу негайного відновлення зруйнованої інфраструктури та початку довгострокової відбудови», – йдеться у доповіді.

Контекст

Вартість відбудови і відновлення України коштуватиме щонайменше $349 млрд, за спільною оцінкою уряду України, Єврокомісії та Світового банку. Майже третина цих коштів потрібна у наступні півтора–три роки. 

За червень–серпень 2022 року сума збитків, завдана інфраструктурі України, сягнула $31,5 млрд. Із початку повномасштабного вторгнення – понад $127 млрд, свідчать дані звіту проєкту «Росія заплатить» KSE Institute.

Внаслідок атак Росії житловій, соціальній та енергетичній інфраструктурі України завдано збитків на сотні мільярдів доларів, заявляють в Офісі президента. Починаючи з 10 жовтня Росія завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по енергетичній інфраструктурі України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні