Категорія
Новини
Дата

Швейцарія приєднається до п’ятого пакету санкцій ЄС проти РФ та Білорусі

Швейцарія приєднається до п’ятого пакету санкцій Європейського Союзу проти РФ та Білорусі, йдеться у повідомленні швейцарського уряду.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 13 квітня Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення приєднатися до нових заходів, розроблених ЄС щодо РФ та Білорусі.
  • Рішення не поширюється на заходи ЄС щодо закриття портів для суден РФ, а також сухопутного перевезення вантажів, оскільки вантажівки і судна з РФ на практиці і так уже не можуть отримати доступ на швейцарську територію, йдеться у пресрелізі.

Контекст 

8 квітня ЄС опублікував п’ятий пакет санкцій, який містить вугільне ембарго, закриття портів для російських кораблів, санкції проти банків. Під нові європейські санкції підпали понад 200 фізосіб та 18 організацій. Також запроваджено санкції проти компаній, виробництво та технології яких повʼязані з війною РФ проти України.

7 квітня Європарламент закликав Раду ЄС запровадити додаткові санкції щодо РФ за її війну проти України. Серед заходів – повне ембарго на енергоносії з РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні