Категорія
Новини
Дата

Швейцарія виділяє Україні майже $100 млн на термінове відновлення енергетичних об'єктів

Україна отримає додаткові 100 млн швейцарських франків (майже $100 млн) від Швейцарії на проєкти з підтримки термінового відновлення енергетичної інфраструктури в рамках допомоги в зимовий період, йдеться в заяві швейцарського уряду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «На додаток до свого існуючого гуманітарного проєкту в Україні та регіоні Швейцарія виділяє 100 млн швейцарських франків на проєкти щодо підтримки термінового відновлення енергетичної інфраструктури та помʼякшення небезпечної гуманітарної ситуації», – йдеться в заяві.
  • Зазначається, що Швейцарія допомагає Україні закуповувати джерела енергії й запасні частини, бере участь у ремонті систем залізничних скріплень (для перевезення важких вантажів, таких як зерно).
  • Країна надає гуманітарну допомогу тим, хто найбільше постраждав від війни в Україні, допомагає підготуватися до зими, зокрема, це заміна вікон, забезпечення утеплення та харчування тощо.
  • Також наразі уряд Швейцарії розглядає, чи може країна постачати додаткові товари допомоги, такі як генератори, насоси або установки для очищення води.
  • Федеральна рада подасть запит до парламенту про додатковий кредит у розмірі 76 млн швейцарських франків для покриття цих витрат.

Контекст

З 10 жовтня окупанти завдали близько 300 ударів по енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Росія завдала ударів по низці теплових електростанцій України. Окупанти завдали збитків на мільярди доларів унаслідок атак з 10 жовтня, але не всі обʼєкти повністю припинили роботу, заявив Галущенко. Він додав, що імпорт електроенергії може бути одним із варіантів виходу України з кризи, і деякі трейдери вже почали переговори з постачальниками.

Європейська комісія закликала країни та компанії Європейського Союзу пожертвувати більше грошей та обладнання для підтримки енергетичного сектору України, третину якого було знищено російськими ракетами й ударами безпілотників.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що Україні потрібно €4 млрд для проходження зими та опалювального сезону, а також обладнання для водо- та енергопостачання.

3 листопада росіяни завдали удару по об’єктах енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі.

Сьогодні міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) на зустрічі у Німеччині обговорять, як краще скоординувати подальшу підтримку України після недавніх атак Росії на енергетичну інфраструктуру, які призвели до масових відключень електроенергії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні