Категорія
Новини
Дата

Швейцарський банк UBS відкликав позов проти ПриватБанку щодо його націоналізації

Міжнародний інвестиційний банк UBS AG відкликав свій позов проти державного ПриватБанку. Про це стало відомо 8 березня під час засідання Господарського суду м. Києва у справі Shakoor Capital Limited проти ПриватБанку, повідомила пресслужба банку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Раніше суд у цій справі за заявою держбанку вже залишив без розгляду позови двох інших міжнародних компаній – J.P. Morgan та повʼязаної з РФ Pala Assets, наголошується у повідомленні.
  • Наступного тижня має відбутись судове засідання щодо стягнення судових витрат з J.P. Morgan та Pala Assets на користь ПриватБанку, а за три тижні – наступне підготовче засідання у справі.

Контекст

У 2016 році держава витратила на докапіталізацію націоналізованого ПриватБанку $5,5 млрд. Суму збитків підтвердили детективи агенції Kroll, які проводили forensic audit банку після його націоналізації.

Позивачі – Shakoor Capital Limited, J.P. Morgan Securities plc, UBS AG, Pala Assets Holdings Limited та український ФОП Сазонов Д.В. – вимагають визнання недійсним договору про придбання акцій, укладеного між ПриватБанком та UK SPV у 2016 році.

Згідно з цим договором зобовʼязання ПриватБанку перед UK SPV були обміняні на акції додаткової емісії банку під час процедури «бейл-ін».

Попри те, що Банк Англії та Лондонський міжнародний арбітражний суд визнали процедуру «бейл-ін» законною, позивачі продовжують вимагати визнання договору недійсним, наголошується в повідомленні ПриватБанку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні