Категорія
Новини
Дата

Siemens Energy розпочала процес виходу з російського ринку

Siemens Energy розпочала реструктуризацію бізнесу в Росії, повідомила компанія у звіті за III квартал. Компанія розраховує вийти з російського ринку до кінця 2022 фінансового року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В компанії заявили, що санкції ЄС після 10 липня стали істотно впливати на ділову активність компанії в Росії і не виправдовують продовження роботи в країні.
  • Siemens Energy втратить близько €400 млн виручки від операцій, повʼязаних із РФ, йдеться у звіті. 
  • З 2023 року компанія не очікує на серйозні негативні фінансові наслідки.

Контекст

Siemens Energy була утворена в 2020 році в результаті spin off енергетичного підрозділу Siemens (станом на кінець листопада 2021 Siemens була найбільшою акціонеркою із часткою 35%).

У Росії Siemens Energy є однією з основних постачальниць енергообладнання. Компанії, зокрема, належить «Сіменс трансформатори» і 65% у СП із «Силовими машинами» – «Сіменс технології газових турбін» (СТГТ), а компанія Siemens Gamesa, що входить до Siemens Energy, була партнером «Енел Росія» у реалізації проєктів у відновлюваній енергетиці в Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні