Категорія
Новини
Дата

«Сільпо» та «Ашан» відмовилися від продукції Bonduelle після скандалу із гумдопомогою для російських військових

Мережа супермаркетів «Сільпо» відмовилася від продукції французької компанії Bonduelle через інформацію про забезпечення консервованими овочами російських військових. Про це Forbes повідомили в пресслужбі. Мережа «Ашан» теж прибрала вказану продукцію з полиць.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми зупинили всі заплановані закупівлі продукції Bonduelle для «Сільпо» і знімаємо продукцію з полиць», – заявили у «Сільпо».
  • Додатково мережа звернулася до головного офісу Bonduelle із запитом офіційно заперечити будь-яку взаємодію з російськими військовими.
  • У мережі «Ашан» зазначили, що продукцію Bonduelle забрали з полиць ще минулого тижня.
  • Водночас начальник управління корпоративних комунікацій корпорації АТБ Сергій Демченко повідомив Forbes, що мережа припиняє співпрацю з виробником Bonduelle. «В магазинах розпродаються залишки продукції. Нових поставок не буде», – заявив він.

Контекст

5 січня НАЗК закликало запровадити санкції проти Bonduelle через скандал із гуманітарною допомогою для армії РФ. У відомстві заявили, що компанію вже внесли до списку міжнародних спонсорів війни International War Sponsor. 

У березні 2022 року група Bonduelle повідомила про продовження роботи в РФ, попри її вторгнення в Україну. Як «винятковий захід» до закінчення війни компанія вирішила розподілити між країнами весь прибуток від продажу свого російського сегменту на користь майбутньої відбудови інфраструктури сільськогосподарських та харчових екосистем України.

Bonduelle вийшла на український і російський ринки ще в 90-х роках. З 2004 року запустила виробництво у РФ. Компанія має кілька овочепереробних заводів у РФ.

Novus, VARUS та АТБ теж вирішили бойкотувати продукцію Bonduelle. Мережа VARUS заявила, що знімає з продажу продукцію ТМ Bonduelle. У свою чергу, Novus знімає з продажу не тільки товари ТМ Bonduelle, а й Greenfield, виробництво та власників якого повʼязують з Росією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні