Категорія
Новини
Дата

Novus, Varus, АТБ відмовилися від продукції Bonduelle через скандал із гуманітаркою для армії РФ

Мережі супермаркетів Novus, Varus та АТБ відмовляються від продукції французької компанії Bonduelle через інформацію про забезпечення консервованими овочами російських військових. Про бойкот ритейлери повідомили на своїх сторінках у соцмережах.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мережа Varus заявила, що знімає з продажу продукцію ТМ Bonduelle. «Незважаючи на спростування Bonduelle інформації щодо підтримки російської армії, компанія продовжує діяльність на ринку країни-агресора. Тож компанія Varus припиняє реалізацію продукції Bonduelle», – йдеться у заяві.
  • У свою чергу, Novus знімає з продажу не тільки товари ТМ Bonduelle, а й Greenfield, виробництво та власників якого повʼязують з Росією. «З відомих причин ми прибираємо з полиць Novus товари ТМ Bonduelle та Greenfield. Що ж, відмова від бренду – привід ближче познайомитись з українськими виробниками, які виготовляють якісні і смачні продукти», – зазначила компанія.
  • В «АТБ» повідомили, що припинили закупівлю продукції Bonduelle з 4 січня. Якщо на полицях ще залишається продукція цієї ТМ, то це допродажа залишків, заявив ритейлер.

Контекст

5 січня НАЗК закликало запровадити санкції проти Bonduelle через скандал із гуманітарною допомогою для армії РФ. У відомстві заявили, що компанію вже внесли до списку міжнародних спонсорів війни International War Sponsor. 

У березні 2022 року група Bonduelle повідомила про продовження роботи в РФ попри її вторгнення в Україну. Як «винятковий захід» до закінчення війни компанія вирішила розподілити між країнами весь прибуток від продажу свого російського сегменту на користь майбутньої відбудови інфраструктури сільськогосподарських та харчових екосистем України.

Bonduelle вийшла на український і російський ринки ще в 90-х роках. З 2004 року запустила виробництво у РФ. Компанія має кілька овочепереробних заводів в РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні