Google інвестує €1 млрд у розширення дата-центру у Фінляндії для стимулювання розвитку ШІ в Європі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Google інвестує €1 млрд у розширення дата-центру у Фінляндії для стимулювання розвитку ШІ в Європі

1 хв читання

Getty Images

Google, що належить Alphabet, інвестує ще €1 млрд у розширення свого центру обробки даних у Фінляндії, щоб стимулювати зростання бізнесу в галузі штучного інтелекту (ШІ) у Європі, пише Reuters.

Ключові факти

  • В останні роки багато центрів обробки даних були розташовані в країнах Північної Європи через податкові пільги та розмаїття відновлюваних джерел енергії.
  • Розширення дата-центру збільшить штат співробітників на чверть до 500 осіб, повідомив представник компанії.
  • Дата-центр розташований у Хаміні, на південному узбережжі країни. Цей регіон пропонує хороші запаси відновлюваної енергії, що є життєво важливим для досягнення мети компанії з переведення всіх офісів та центрів обробки даних на екологічно чисту енергію до кінця цього десятиліття.
  • Аналітики вважають, що енергоспоживання центрів обробки даних значно збільшиться через швидке зростання використання штучного інтелекту, який Google також назвав однією з причин свого інвестиційного рішення.
  • Крім фінських інвестицій, пошуковий та хмарний гігант оголосив минулого місяця, що побудує нові центри обробки даних у Нідерландах та Бельгії.

Контекст

У четвертому кварталі 2023 року дохід Google зріс до $86 млрд, що на 13% більше, ніж у 2022-му. Основні бізнеси техногіганта з цифрової реклами та хмарних обчислень також демонстрували стійке зростання, яке генеральний директор Сундар Пічаї пояснив інвестиціями Google у генеративний ШІ.

Основне джерело доходу Google – пошуковий бізнес, який приніс $48 млрд, що майже на 13% більше, ніж у 2022 році. 

Alphabet Inc. за перший квартал 2024 року перевершила прогнози щодо зростання чистого прибутку та виручки й анонсувала першу в історії компанії виплату дивідендів. За три місяці, що закінчилися 31 березня, виручка Alphabet, без урахування виплат партнерам, досягла $67,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні