Категорія
Новини
Дата

Дмитро Фірташ викупив частку Сергія Льовочкіна в «Інтері» і змінив наглядову раду (доповнено)

Наглядову раду ПрАТ «Телеканал Інтер» залишили Ганна Безлюдна та Мирослава Караєва, тоді як новими її членами стали Сергій Коннов та Сергій Созановський, засновники однойменної юрфірми, а також Ігор Ярина, котрий очолював юрфірму «ДФ Лекс» із Group DF, йдеться в пресрелізі Inter Media Group. У липні Дмитро Фірташ викупив частку Сергія Льовочкіна в телеканалі, пише LIGA.net.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новим головою правління «Інтер» призначено Олександра Пилипця, який раніше працював шеф-редактором телеканалу, а останні майже 10 років очолював ТОВ «Національні інформаційні системи», що входить до групи та виробляє програми для «Інтеру».
  • Водночас припинено повноваження голови правління телеканалу «Інтер» Катерини Шкуратової, яка продовжить роботу в новому медійному міжнародному проєкті компанії, йдеться у пресрелізі «Інтера». 
  • У липні 2023 року народний депутат Сергій Льовочкін «перестав бути ключовим учасником субʼєкта» внаслідок продажу 100% акцій Ovitilio Ltd на користь компанії Group DF Holdings Limited. Після цього частка Дмитра Фірташа в «Інтері збільшилась» з 53,4% до 59,5%. Як зазначає LIGA.net, відтоді змінилася структура власності у ПрАТ «Телеканал Інтер»: 10% належить ТОВ «Пегас Телебачення» (Світлана Плужнікова), 61% – ТОВ «Український медіа-проєкт» (порівну Дмитро Фірташ і Валерій Хорошковський), а 29% – Group DF Holdings Фірташа.
  • Доповнено. Зміна керівництва «Інтера» є звичайним операційним рішенням акціонерів, розповів директор з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов виданню «Детектор медіа». Водночас структура власності каналу не змінюється, додав він.

Контекст 

Ганна Безлюдна до 2009 року була генпродюсером «Інтеру», а в 2013 році ввійшла до наглядової ради. Сергій Созановський до 2010 року очолював правління «Інтеру», однак потім зосередився на розвитку приватної кіностудії Film.UA.

До InterMediaGroup входять телеканали НТН, «Enter-фільм», «Мега», «Піксель», К1, К2, Zoom та «Інтер». Три останні транслюють марафон «Єдині новини». На інших з умовно нових лише два проєкти – «Історії війни» та «Шукаю тебе», адаптовані під актуальні події. 

До 2022 року медіахолдинг «Інтер» продавав рекламу разом із «Медіа Групою Україна» (МГУ) Ріната Ахметова, розповідав CEO рекламного холдингу Publicis Groupe Енвер Кікава. У липні МГУ припинила існування. Це значно звузило аудиторію, яку може запропонувати InterMediaGroup рекламодавцям. «Те, що вони залишаються самі, ускладнює їхню ситуацію», – підсумовує Кікава. 

Телеканали InterMediaGroup насправді в жахливій ситуації, розповідав Forbes у вересні 2022 року колишній топменеджер одного з медіахолдингів. На відновлення йому буде потрібен не лише фінансовий ресурс, а й час. За його розрахунками, аби поновити власне виробництво, потрібно щонайменше рік-півтора. 

У телехолдингу відбувалися масові скорочення працівників, розповідали Forbes анонімно чотири співрозмовники: три топменеджери та колишній сценарист групи. «Там лише новинна служба залишилася, та й то не в цілому складі, – каже один із наших співрозмовників. – Решту нібито відправили у відпустки». Колишній сценарист розповідає, що у квітні на пошту працівникам прийшов лист, у якому повідомили про зупинку співпраці. Він каже, що частина команди, яка залишилася, працює віддалено з Варшави. 

На медіаринку ходили чутки, що InterMediaGroup можуть виставити на продаж. Інша версія – акціонери ліквідують актив, так само як Рінат Ахметов закрив МГУ. І з тими ж самими поясненнями – щоб акціонери компанії уникли потрапляння до списку олігархів. А володіння медіа – один із критеріїв, за яким бізнесмена можуть включити до цього списку. 

Ще один варіант – стагнація. «Я прогнозую таке закриття всієї цієї історії: можливо, телемарафон на «Інтері» ще буде, а сітки інших каналів точно не будуть оновлюватися», – казав колишній топменеджер однієї з медіагруп.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні