Категорія
Новини
Дата

Супутниковий зв’язок Starlink працюватиме зі смартфонів. SpaceX анонсувала послугу Direct to Cell

SpaceX анонсувала запуск послуги мобільного звʼязку через Starlink, пише The Verge. Послуги текстових повідомлень будуть доступні наступного року, а в 2025 році – голосовий звʼязок і передача даних.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • SpaceX опублікувала нову веб-сторінку для просування Direct to Cell. 
  • На веб-сайті, який запущений раніше цього тижня, наголошується, що сервіс спочатку буде обмежений послугами текстових повідомлень у 2024 році, а функції передачі голосу та даних зʼявляться у 2025 році, поряд із підтримкою пристроїв IoT.
  • «Direct to Cell працює з існуючими телефонами LTE скрізь, де є небо. Жодних змін в обладнанні, прошивці або спеціальних додатках не потрібно, що забезпечує безперешкодний доступ до тексту, голосу та даних»,– йдеться на сайті SpaceX.

Контекст

Компанія оголосила про плани створення цієї послуги минулого року разом із американським партнером T-Mobile. 

В останні роки супутниковий звʼязок став зростаючою тенденцією для смартфонів. Минулого року Apple додала у свої телефони функцію Emergency SOS, яка дозволяє пристроям iPhone 14 і новішим відправляти обмежену кількість повідомлень та інформацію про місцезнаходження через супутник у надзвичайних ситуаціях. 

Нещодавно SpaceX Ілона Маска підписала першу угоду з Космічними силами США на надання супутникового звʼязку військовим за допомогою системи Starshield. Угода розрахована на рік. Максимальні контрактні витрати – $70 млн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні