Категорія
Новини
Дата

Співзасновник російського «Яндекса» Волож через санкції залишив компанію

Співзасновник та колишній гендиректор російського «Яндекса» Аркадій Волож іде з компанії, пише The Bell. Прощальний пост Волож опублікував на внутрішньому порталі компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Волож зазначив, що вже давно не керує «Яндексом», а цього року йому «взагалі довелося залишити всі посади в компанії». Тепер він вирішив попрощатися з персоналом.
  • За його словами, рада директорів та менеджмент розробляють план реструктуризації компанії. 
  • Волож повідомив, що займається чотирма міжнародними стартапами поза холдингом.

Контекст

На початку червня ЄС запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, під які потрапив засновник «Яндекса». Після цього Волож «негайно» пішов у відставку з посади гендиректора Yandex N.V. та вийшов з ради директорів.

ЄС обґрунтував включення Воложа до списку санкцій тим, що акціонерами та інвесторами «Яндекса» є російські держбанки «Сбер» і ВТБ. Також зазначається, що в 2019 році «Яндекс» погодився на реструктуризацію, що дала «золоту акцію» Фонду громадських інтересів, через який уряд РФ отримав право вето на ключові рішення. 

Крім того, «Яндекс» звинувачують у просуванні російських державних медіа та видаленні контенту з критикою Кремля.

Аркадій Волож зі статками $2,3 млрд посідає 64-те місце в рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. У 2018 році Волож та члени його сімʼї отримали паспорти Мальти за програмою «Громадянство в обмін на інвестиції».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні