Категорія
Новини
Дата

Співзасновники та президент Xiaomi підуть у відставку через падіння попиту на смартфони

1 хв читання

У Xiaomi три топменеджери, зокрема президент Ван Сян, мають піти у відставку, оскільки найбільший китайський виробник смартфонів бореться з падінням продажів та прибутку, пише Financial Times. Лу Вейбінг, який приєднався до компанії три роки тому, щоб очолити суббренд Redmi, змінить Вана на посаді президента.

Ключові факти

  • Згідно з запискою голови компанії Лея Цзюня, два співзасновники, Хун Фен і Ван Чуань, відійдуть від справ. Внаслідок цього Лей залишитьсяся єдиним співзасновником, що виконує операційну роль у компанії.
  • Зміни відбулися наприкінці важкого року для технологічного сектору Китаю, який оговтався від регулятивних обмежень та наслідків COVID. Xiaomi три квартали поспіль повідомляла про падіння виторгу й прибутку.
  • Третій завбільшки виробник мобільних телефонів у світі після Apple та Samsung також почав цього тижня скорочувати 10% своєї робочої сили в кількох підрозділах, включно з виробництвом флагманських смартфонів.
  • «Результати Xiaomi в четвертому кварталі можуть бути гіршими, ніж очікувалося», – сказав засновник пекінської консалтингової компанії Dolphin Лі Чендун, додавши, що група звільнить таку «велику» кількість співробітників тільки в разі гострої потреби «контролювати витрати».
  • Виторг пекінської групи знизився на 9,7% – до $9,8 млрд за три місяці до вересня, порівнюючи з тим самим періодом 2021 року після того, як продажі постраждали через падіння світового попиту на смартфони та зменшення споживчих витрат у Китаї. Чистий прибуток групи впав майже на 60% за той самий період.

Контекст

У 2021 році продаж Xiaomi різко зріс після того, як вона захопила частку ринку в конкурента Huawei Technologies Co Ltd, чия здатність закуповувати компоненти була сильно обмежена санкціями США.

Проте успіх був недовгим, і з початку 2022 року ціна акцій компанії впала майже на 40% через уповільнення економіки Китаю та послаблення бізнесу за кордоном.

Xiaomi Corp зафіксувала різке падіння доходу в другому кварталі. Найбільший у світі ринок смартфонів скоротився через суворі обмеження, повʼязані з COVID.

Днями стало відомо, що Xiaomi скоротить 10% робочих місць через високий рівень захворюваності на COVID-19 у Китаї. За даними South China Morning Post, станом на 30 вересня у Xiaomi працювало 35 314 співробітників, з них понад 32 000 у материковому Китаї.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні