Категорія
Новини
Дата

Справа на 200 млн грн. ПриватБанк остаточно переміг у суді компанію «Інгосстрах»

1 хв читання

Верховний Суд відмовив в задоволенні позову страхової компанії «Інгосстрах» до державного ПриватБанку, залишивши в силі рішення судів попередніх інстанцій, повідомляє пресслужба фінустанови. Таким чином, суд поставив крапку у спорі щодо стягнення «збитків у вигляді недоотриманих доходів страхової» в розмірі 209,5 млн грн. 

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, свої рішення суди аргументували тим, що компанія не надала належних доказів ані протиправної поведінки банку, ані наявності шкоди та її розміру.
  • «Колишнім власникам та повʼязаним із ними компаніям, які ініціюють проти банку та держави сотні позовів на мільйони і мільярди гривень, навіть попри війну не вдасться оминути закони й уникнути правосуддя», – йдеться в заяві банку.
  • Іншу аналогічну справу за позовом страхової компанії «Кредо» про стягнення з ПриватБанку «збитків» в розмірі 374,7 млн грн, яка розглядалась цього ж дня, Північний апеляційний господарський суд переніс на 8 серпня.

Контекст

Договори доручення на виконання страхових агентських послуг з «Інгосстрах» та «Кредо» були укладені ще 2014 року колишнім топменеджментом банку.

У подальшому, після націоналізації банку у грудні 2016 року, ПриватБанк створив відкриту платформу з обрання страхових компаній, які надаватимуть послуги клієнтам банку.

Після скасування в травні 2022 року ухвали суду, що забороняла держбанку розривати договірні відносини з «Інгосстрах» та «Кредо», ПриватБанк скористався правом на відмову від подальшого виконання договорів. 

У 2022 році страхові компанії звернулись до суду з вимогами стягнути з банку «збитки у вигляді недоотриманої вигоди» у загальній сумі понад 500 млн грн за невиконання договорів доручення.

Нещодавно Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду поставив крапку в намаганнях колишніх власників ПриватБанку оскаржити застосування «антиколомойського закону» та націоналізацію банкуповідомила пресслужба ПриватБанку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні