Категорія
Новини
Дата

США анонсували додаткові $800 млн військової допомоги Україні

США найближчими днями офіційно оголосять про додаткову допомогу Україні у розмірі $800 млн. Про це заявив президент США Джо Байден на пресконференції після закінчення саміту НАТО.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми надали Україні майже $7 млрд допомоги у сфері безпеки з того часу, як я обійняв цю посаду. У наступні кілька днів ми маємо намір оголосити про $800 млн», – сказав Байден.
  • За його словами, ця допомога включатиме для України «нові західні протиповітряні системи, більше артилерії та боєприпасів, радарні системи для артилерії, додаткові боєприпаси для HIMARS, зенітні установки».
  • «Україна повинна мати все, що ми можемо розумно їй надати, щоб забезпечити свою фізичну безпеку та оборону», – додав він.

Контекст

США вперше з часів Другої світової війни запустили програму ленд-лізу, що дозволяє надавати озброєння Україні на умовах оренди або тривалого розстрочення.

Раніше Байден підписав розпорядження про постачання Україні реактивних систем залпового вогню HIMARS. У США заявляли, що Україна пообіцяла не використовувати їх для ударів по російській території.

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков повідомив про прибуття в Україну першої партії реактивних систем залпового вогню HIMARS, переданих США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні