США готують пакет допомоги Україні на $10 млрд і нові санкції проти РФ до 24 лютого – Sky News /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

США готують пакет допомоги Україні на $10 млрд і нові санкції проти РФ до 24 лютого – Sky News

Shutterstock

США планують надати новий пакет допомоги у розмірі $10 млрд для українського уряду, пише Sky News. Оголошення допомоги заплановане до 24 лютого. Також найближчими днями США оголосять про черговий великий пакет військової допомоги.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Офіційні особи США заявили, що адміністрація президента США Джо Байдена готує кілька оголошень, спрямованих на демонстрацію непохитної підтримки США України до роковин початку війни наступного тижня.
  • Зокрема, йдеться про нові санкції проти Росії і, можливо, пакет сприяння в розмірі $10 млрд, щоб допомогти уряду в Києві продовжувати функціонувати. Офіційні особи додали, що це буде пряма бюджетна підтримка уряду України.
  • Очікується, що найближчими днями США також оголосять про ще один великий пакет військової допомоги Україні, повідомили офіційні особи.
  • Новий пакет військової допомоги не включатиме винищувачів F16, про які просив президент Володимир Зеленський.

Контекст

Європейський Союз запровадить десятий пакет санкцій проти Росії до 24 лютого. Литва та Польща – країни, які займають найбільш жорстку позицію, – наполягають на запровадженні санкцій проти російського ядерного сектору й обмеженні на торгівлю алмазами.

Європейський Союз має намір включити до нового пакету санкцій чотири російські банки, зокрема Альфа-Банк, також планується запровадити санкції проти 130 фізичних і юридичних осіб, пише Politico з посиланням на джерела.

Обсяг обмежень у рамках санкцій проти Росії становитиме €10 млрд. Новий пакет торкнеться технологій і обходження санкцій, заявила 3 лютого президентка Єврокомісії на пресконференції у Києві після саміту Україна – ЄС.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявляла, що до чергового пакету санкцій увійдуть заходи, спрямовані на боротьбу з обходженням введених раніше обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні