США готують пакет допомоги Україні на $10 млрд і нові санкції проти РФ до 24 лютого – Sky News /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

США готують пакет допомоги Україні на $10 млрд і нові санкції проти РФ до 24 лютого – Sky News

1 хв читання

Shutterstock

США планують надати новий пакет допомоги у розмірі $10 млрд для українського уряду, пише Sky News. Оголошення допомоги заплановане до 24 лютого. Також найближчими днями США оголосять про черговий великий пакет військової допомоги.

Ключові факти

  • Офіційні особи США заявили, що адміністрація президента США Джо Байдена готує кілька оголошень, спрямованих на демонстрацію непохитної підтримки США України до роковин початку війни наступного тижня.
  • Зокрема, йдеться про нові санкції проти Росії і, можливо, пакет сприяння в розмірі $10 млрд, щоб допомогти уряду в Києві продовжувати функціонувати. Офіційні особи додали, що це буде пряма бюджетна підтримка уряду України.
  • Очікується, що найближчими днями США також оголосять про ще один великий пакет військової допомоги Україні, повідомили офіційні особи.
  • Новий пакет військової допомоги не включатиме винищувачів F16, про які просив президент Володимир Зеленський.

Контекст

Європейський Союз запровадить десятий пакет санкцій проти Росії до 24 лютого. Литва та Польща – країни, які займають найбільш жорстку позицію, – наполягають на запровадженні санкцій проти російського ядерного сектору й обмеженні на торгівлю алмазами.

Європейський Союз має намір включити до нового пакету санкцій чотири російські банки, зокрема Альфа-Банк, також планується запровадити санкції проти 130 фізичних і юридичних осіб, пише Politico з посиланням на джерела.

Обсяг обмежень у рамках санкцій проти Росії становитиме €10 млрд. Новий пакет торкнеться технологій і обходження санкцій, заявила 3 лютого президентка Єврокомісії на пресконференції у Києві після саміту Україна – ЄС.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявляла, що до чергового пакету санкцій увійдуть заходи, спрямовані на боротьбу з обходженням введених раніше обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні