Більше ППО, танків, артилерії та снарядів. Зеленський озвучив підсумки зустрічі «Рамштайн» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Більше ППО, танків, артилерії та снарядів. Зеленський озвучив підсумки зустрічі «Рамштайн»

Getty Images

Україна отримає більше засобів протиповітряної оборони, танків, артилерії та снарядів, а також додаткові навчання військових за підсумками 9-го засідання контактної групи з надання Україні оборонної допомоги «Рамштайн», повідомив президент Володимир Зеленський.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Президент зазначив, що у результаті зустрічі були ухвалені «чергові сильні рішення для захисту нашої держави, для зміцнення наших воїнів».
  • «Підтверджено партнерами більше ППО, більше танків, більше артилерії та снарядів, більше навчання наших військових… Не все про «Рамштайн» можна повідомляти публічно. Значну частину домовленостей і дискусій варто залишити за зачиненими дверима», – додав Зеленський.
  • За його словами, базова тенденція незмінна – Україна та партнери разом продовжують робити все, щоб РФ чим швидше програла у війні.
  • Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив про сприяння Україні у ході весняного контрнаступу: «І ми допоможемо Україні просуватися під час весняного контрнаступу. У єдності та терміново ми продовжимо надавати обіцяну Україні підтримку». 
  • Водночас Остін доповів про відсутність новин на тему надання Україні винищувачів. «Щодо літаків. У мене немає сьогодні оголошень на тему літаків. Ми продовжимо працювати з Україною для забезпечення найважливіших критичних потреб», – сказав він, пише «Інтерфакс-Україна».
  • У середу, 15 лютого, учасники зустрічі у форматі «Рамштайн», яка відбувається у Брюсселі, більше уваги приділять постачанню Україні танків, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Контекст

Захист українського неба, у тому числі шляхом залучення авіаційної платформи, розбудови «танкової коаліції», формування запасу міцності за боєприпасами – будуть головними питаннями порядку денного на черговій зустрічі у форматі «Рамштайн»повідомив напередодні міністр оборони Олексій Резніков.

На Заході вже проходять внутрішні дебати про постачання Україні реактивних винищувачів, їх ініційовано українськими офіційними особами за підтримки країн Балтії. 

Премʼєр-міністр Італії Джорджа Мелоні підтвердила надання Україні систем SAMP-T разом із Францією, пише ANSA. За її словами, про це буде оголошено найближчим часом. Зеленський на зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Франції Еммануелем Макроном підтвердив потребу у важкому озброєнні та бойових літаках, пише Bild. Премʼєр Ріші Сунак попросив міністра оборони Бена Воллеса оцінити, які літаки Велика Британія потенційно може надати Україні, повідомляє Даунінг-стріт, пише The Guardian

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні